(Last Updated On: August 13, 2019)

Mircea Radu a povestit pe Facebook cum și-a petrecut adolescența în România anilor ’80. El a scris despre muzica pe care o asculta într-o Românie în care granițele erau închise.

„În adolescență aveam o gașcă de oameni deștepți, descurcăreți și pe cât posibil atunci (vorbesc de anii 80) eram foarte la curent cu ce ne interesa – țoalele și muzica, să fiu mai precis. Făceam trocuri, dădeam LP-uri bune contra jeansi.

Mircea Radu: „În adolescență aveam o gașcă de oameni deștepți, descurcăreți și pe cât posibil atunci (vorbesc de anii 80) eram foarte la curent cu ce ne interesa - țoalele și muzica, să fiu mai precis. Făceam trocuri, dădeam LP-uri bune contra jeansi.  Nu existau două sâmbete consecutive fără un party iar duminica după-amiază beam ...” 1

Nu existau două sâmbete consecutive fără un party iar duminica după-amiază beam cappuccino (18,50 lei – nu știu de ce țin minte toate rahaturile…) la Doina, pe Kiseleff.

Acolo, în ghereta unde dădeai comanda, era și un casetofon. Dacă vorbeam frumos fata se îndura și punea piesa pe care o ceream. Se asculta Queen, Depeche Mode, OMD, Wham, Tears for Fears și mai tot ce era în vogă – dar noi, pentru că voiam să fim mai în față, ceream muzici ale unor ciudați ”Ne puteți pune, vă rog, Siouxsie and The Banshees? (…Cum?…) Bine, atunci Grace Jones aveți?(…Tom Jones?…) Nu? poate Kajagoogoo?…”

Pe asta o lăsam întotdeauna ultima pentru că aici se claca. Mă reîntorceam la masă, povesteam și râdeam. De luni, iar, o luam cu școala, cu mersul cu autobuzul pe scară, cu apă caldă nexam, mă cufundam în griul epocii fără a mă contopi.

Cumva, mi-e dor de vremurile-alea; poate că de-asta ascult acum, chiar când scriu, Cocteau Twins”, a scris Mircea Radu.