(Last Updated On: August 20, 2019)

Președintele Klaus Iohannis a plecat ieri în Statele Unite, unde se va întâlni cu Donald Trump. Principalele teme de discuție sunt energia, securitatea și parteneriatul strategic între cele două țări.

Întâlnirea Iohannis -Trump este programată să țină o oră și jumătate si va avea loc astăzi, la ora locala 14, 21 ora Romaniei, informează rfi.ro.

Klaus Iohannis va readuce în discuție problema vizelor pentru cetățenii români, însă Congresul SUA trebuie să ia o eventuală decizie pentru includerea României în programul Visa Waver.

Mircea Badea: De ce nu-l va convinge Klaus Iohannis pe Donald Trump să renunțe la vizele pentru români 1

Mircea Badea a explicat de ce nu-l va convinge Klaus Iohannis pe Donald Trump să renunțe la vizele pentru români, scrie dcnews.ro.

“Nu cred că ne scapă de vize. Bun, poate ne surprinde într-un mod absolut miraculos, dar mi-e greu să cred. Donald Trump tot încearcă să țină lumea să nu mai intre în Statele Unite.

Greu de crezut că în momentul în care tot încearcă să construiască un zid, ‘da mai stați, băi, și pe acasă’, să zică ‘hai, că pentru români, totuși, de acum înainte, fără vize’. Greu de crezut, nu imposibil. Nimic nu este imposibil. Dar, nu cred că de asta a fost invitat în SUA, ca să nu spun chemat, că sună urât și se interpretează”, a spus Mircea Badea luni, pe pasa cu Ediția specială moderată de Răzvan Dumitrescu.

Precedenta vizită a lui Klaus Iohannis la Casa Albă a avut loc în 2017. Atunci, şeful statului a fost primul lider din Europa de Est primit la Washington de noul preşedinte american. La momentul respectiv, discuţiile dintre cei doi au durat 30 de minute.