Lili Crăciun: „Așadar: stradă și imediat e trotuarul, nu? Civilizație. Nu și la Mangalia. Mi-am rupt piciorul în trei locuri, fiind nevoie de operație, sârme, șuruburi și două luni jumate de ghips. Sunt din nou în Mangalia. Iar șanțul e tot acolo, neclintit. Mâine mă duc să …”

România este o capcană. Trebuie să fii atent pe unde mergi, trebuie să fii atent ce polițist suni la 112, ca să nu dai peste cei care lucrează cu traficanții, trebuie să fii atent ce tren iei ca să nu ajungi peste două zile la destinație.

Lili Crăciun: „Așadar: stradă și imediat e trotuarul, nu? Civilizație. Nu și la Mangalia. Între asfaltul străzii și trotuar e un șănțuleț. Nu e mare, nu e lat, nu e adânc dar există. Cică așa e modelul. O fi dar e neacoperit. Fără grătar. Și eu am acasă un șanț pentru colectarea apei de ploaie, tot lipit de trotuar, dar are grătar. Acasă, într-o curticică. În Mangalia, ditamai orașul, nu există. Că nu există, așa vrea edilul.

Lili Crăciun: „Așadar: stradă și imediat e trotuarul, nu? Civilizație. Nu și la Mangalia. Mi-am rupt piciorul în trei locuri, fiind nevoie de operație, sârme, șuruburi și două luni jumate de ghips. Sunt din nou în Mangalia. Iar șanțul e tot acolo, neclintit. Mâine mă duc să ...” 1

Acolo mi-am prins eu piciorul stâng în 1 sept 2017, coborând de pe trotuar și calculând greșit distranța trotuar – asfalt stradă, așa cum vedeam privind înainte, unde era asfaltul, fără să observ șanțul. Că e îngust, cum v-am spus. Și e lipit de trotuar, n-ai cum să-l vezi decât dacă te uiți ca râma numai în jos, la picioare. Și nu-ți imaginezi că într-un oraș poate exista un șanț neacoperit, îngust și lipit de trotuar.

Mi-am rupt piciorul în trei locuri, fiind nevoie de operație, sârme, șuruburi și două luni jumate de ghips. Sunt din nou în Mangalia. Iar șanțul e tot acolo, neclintit. Mâine mă duc să filmez exact locul de unde am ajuns la spital într-un fel care-mi sugera că nu voi mai merge vreodată.

Am să ajung și la spital, să-i mulțumesc chirurgului care m-a operat și m-a făcut din nou biped, dar voi pune filmul pe pagina onor Primăriei, poate schimbă modelul. Mi-a scris cineva că nu-s singura care și-a rupt gâtul în șănțulețul cu pricina”.