(Last Updated On: August 20, 2019)

Cu toate scandalurile, 112 rămâne serviciul de urgență la care poți apela. Totul depinde însă de noroc, să spui exact unde se desfășoară scandalul și să fie polițiști în zonă.

Pe Facebook, Ioana Cartarescu-Petrica a scris: „Azi-noapte, după 00:00, încep sa se audă țipete îngrozitoare dintr-o curte de pe strada mea (o strada de regula liniștită). O femeie striga din toate puterile “lasă-ma-n pace!”.

A zbierat niște minute bune, apoi, au început apoi sa se audă țipete sacadate care-mi sunau a viol. In timpul asta, am sunat la 112, care, spre cinstea lor s-au comportat exemplar, au luat apelul in serios si in câteva minute era un echipaj pe strada.

Ioana: „Azi-noapte, după 00:00, încep sa se audă țipete îngrozitoare dintr-o curte de pe strada mea ...O femeie striga din toate puterile "lasă-ma-n pace!".   A zbierat niște minute bune, apoi, au început apoi sa se audă țipete sacadate care-mi sunau a viol. In timpul asta, am sunat la 112, care, spre cinstea lor s-au comportat exemplar, au luat apelul in serios si in câteva minute era un echipaj pe strada. Femeia încă tipa când...” 1

Femeia încă tipa când au ajuns, iar poarta era descuiata, așa ca au intrat imediat, scoțându-l afara pe tip. Masculul casei, care am aflat de la vecini ca e un vechi scandalagiu si n-o bate de azi, de ieri, a găsit de cuviință sa ne ceara sa intram înapoi în casa (rămăsesem in fata curții, de unde ghidasem politia), ca “din cauza noastră are probleme”.

Mentalitate tipica de agresor – pentru viol e de vina fusta scurta, pentru violenta, gura mare a nevestei, pentru amenda de la politie – vecinii care au chemat-o. Niciodată acești oameni nu sunt vinovați pentru propriile acțiuni – sunt mereu “provocați”, de te miri cum funcționează zilnic in societate fără sa se lase provocați si de altcineva decât de femei vulnerabile… Si societatea se ocupa sa le cocoloșească aceste sentimente de persecutați ai sortii, cautând la victima sau prin orice alte părți motivul agresiunii.

Sunt zdruncinată, dar nu surprinsa ca pe strada mea s-a întâmplat așa ceva. Se întâmplă peste tot. Nu cunosc deznodământul, s-ar putea sa mai trebuiască sa-i chem politia si cu ocazii viitoare.

Concluzia: dragi bărbați si femei antifeminist(e), lăsați filmele cu radical third wave feminism din SUA si revolta cu Captain Marvel – atunci când vorbim despre feminism, de regula noi nu despre asta vorbim.

In România, când spunem “feminism”, vorbim despre faptul ca enorm de multe femei sunt încă fizic călcate in picioare, inclusiv in urbanul mare, inclusiv pe străzi liniștite, inclusiv de bărbați care par ok. Deci domnilor, daca nu va identificați cu acești agresori, nu va mai simțiți atacați când ne auziți vorbind despre violenta domestică.

Nu-i mai țineți in brațe si nu le mai găsiți justificări. Delimitandu-vă ferm de ei e cel mai bun mod de a demonstra că “not all men” ;)”

Potrivit Digi 24, STS anunță că a fost semnat contractul de furnizare de echipamente și aplicații informatice pentru modernizarea sistemului 112 cu o asociere care a câștigat licitația. Valoarea contractului este de aproape 200 milioane de lei și va fi implementat în 24 de luni.