Iahtul negru, lansat în România, cel mai mare din lume, ajunge în presa internațională. Acesta este deținut de un miliardar norvegian

Cel mai mare iaht din lume, care a fost construit în șantierele navale din Tulcea, a intrat în atenția presei internaționale. Iahtul are o lungime de 183 de metri și a fost construit nu doar pentru croaziere luxoase, ci pentru a desfășura expediții științifice menite să salveze oceanele lumii.

Proprietarul iahtului REV Ocean este norvegianul Kjell Inge Rokke care se numără între miliardarii dispuși să-și doneze cel puțin jumătate din avere în scopuri caritabile, informează libertatea.ro.

Iahtul negru, lansat în România, cel mai mare din lume, ajunge în presa internațională. Acesta este deținut de un miliardar norvegian 1

REV Ocean are o lungime de 183 de metri și a detronat ambarcațiunea Azzam (179,8 metri) care timp de de șase ani a deținut recordul pentru cel mai mare iaht.

Ambarcațiunea a fost concepută pentru a desfășura expediții științifice, menite să ocrotească oceanele planetei. Potrivit unui reprezentant al fundației REV Ocean, cercetătorii pot folosi acest iaht pentru a cerceta efectele poluării provocate de plastic, ale pescuitului intensiv, precum și impactul emisiilor de dioxid de carbon asupra oceanului.

Iahtul REV Ocean are capacitatea de a găzdui la bord 55 de oameni de știință și 35 de membri ai echipajului.

Iahtul REV Ocean a fost comandat de miliardarul norvegian Kjell Inge Rokke care are o avere estimată la 3,3 miliarde de dolari. Afaceristul deține 67 la sută din acțiunile din Aker, o companie cu operațiuni în transport maritim și un conglomerat offshore în domeniul forajelor petroliere, conform Forbes.

De asemenea, Rokke este fondatorul și finanțatorul organizației nonprofit, numită tot REV Ocean, a cărei misiune este salvarea oceanelor planetare.

Afaceristul norvegian se numără între cei peste 200 de miliardari care au promis să-și doneze cel puțin jumătate din avere în scopuri caritabile.