(Last Updated On: August 13, 2019)

Mulți șoferi din România sunt zmei la volan. Din păcate multe persoane aud e suferit, vezi cazul șoferului idiot care a omorât un copil, mama acestuia însărcinată și pe bunica acestuia.

Hari Bucur-Marcu: În ultima vreme, m-am dat cu mașina prin Austria, Cehia, Germania, Slovacia și Ungaria. Am poposit în capitalele tuturor acestor țări. Unde m-am nimerit și în zile de lucru și în zile de weekend.

Hari Bucur-Marcu: „În ultima vreme, m-am dat cu mașina prin Austria, Cehia, Germania, Slovacia și Ungaria...Fără excepție, toți bucureștenii conduceau agresiv, de tipul lipirii măștii de aerisire din botul mașinii de țeava de eșapament a celui din față, însoțite de claxoane și de semnale cu faruri faza lungă, deși cel din față ...” 1
(foto arhiva)

În fiecare capitală am făcut mai puțin de 10 minute din centrul centrului până la primul metru de autostradă. Peste tot am găsit loc de parcare amenajat. Toate indicatoarele au fost clare și toți partenerii de trafic foarte cooperanți. Benzina ceva mai scumpă, autostrăzile în reparații pe sute de kilometri, dar totul curat și civilizat. Și nu! Nu m-am întrebat de ce la noi în București nu este la fel?

Fără să mă întreb așa ceva, am primit un răspuns de la toți șoferii români întâlniți în trafic, pe autostrăzi și în orașe. Fără excepție, toți bucureștenii conduceau agresiv, de tipul lipirii măștii de aerisire din botul mașinii de țeava de eșapament a celui din față, însoțite de claxoane și de semnale cu faruri faza lungă, deși cel din față nu avea nici unde să se dea la o parte, nici cum să meargă mai repede, fiind vorba despre o coloană ce se mișca cu o viteză rezonabilă.

Mai puțin șoferii români de provincie care cărau invariabil după ei o remorcă cu o mașină second hand și care mergeau încet și la fereală, din cine știe ce motive. Am dat și peste șoferi la fel de agesivi ca bucureștenii, ce conduceau mașini cu numere străine.

Pe cel cu mașină înmatriculată în Germania l-am regăsit la intrarea în Slovacia, unde m-a întrebat cu un puternic accent moldovenesc în ce țară ne aflăm și dacă chiar trebuie să plătească taxa de drum locală.

Pe cei cu numere de Franța i-am găsit la o stație de benzină, vorbind românește. Răspunsul fiind: cu ăștia vrem să facem București un fel de Bratislava fără Dunăre? Că despre comparația cu Berlin, Budapesta, Praga sau Viena nici nu poate fi vorba, decât în mediul fantastic.

Dan Petre, sociolog, pentru Digi 24: „Cu cât o mașină este mai puternică, cu atât ai tendința de a o folosi conform acestor caracteristici. Crește probabilitatea ca șoferii respectivi să fie implicați fie în accidente, fie în incidente verbale sau fizice”.