(Last Updated On: August 28, 2019)

O furtună puternică a provocat dezastru în zona Madridului, o regiune în care trăiesc și foarte mulți români. A plouat torenţial, iar pe unele străzi, transformate în râuri, maşinile au fost purtate ca nişte jucării.

Furtuna puternică a avut loc în Arganda del Rey, un oraş aflat la 30 de kilometri de Madrid. Un râu învolburat a înghiţit şoseaua principală, scrie observator.tv.

Furtuna devastatoare. Româncă în Spania: „Pe mine şi pe fată ne-a prins, eram plecate la cumpărături, şi ne-a prins pe stradă. I-am acoperit capul fetei cu mâinile. Şi vreau să vă spun că sunt vânătă pe gât, sunt vânătă pe mână, şi asta în două minute cât am făcut până acasă” 1

Apa a luat tot ce i-a ieşit în cale. Inclusiv maşini. Ana, o româncă stabilită în oraş, a privit înspăimântată cum furtuna venită din senin prinde proporţii apocaliptice.

Au căzut 50 de litri pe metru pătrat. Şi a lovit şi grindina. Stratul de gheaţă depus a fost atât de înalt că a trebuit înlăturat cu lopata.

„Pe mine şi pe fată ne-a prins, eram plecate la cumpărături, şi ne-a prins pe stradă. I-am acoperit capul fetei cu mâinile. Şi vreau să vă spun că sunt vânătă pe gât, sunt vânătă pe mână, şi asta în două minute cât am făcut până acasă” – Ana, româncă din Arganda del Rey.

„Niciodată nu am văzut aşa ceva! E devastat tot oraşul” – Dorina, româncă stabilită în Arganda del Rey

Pagubele materiale sunt însemnate. Magazinele au fost inundate, iar în unele oraşe gheaţa a atins câţiva centimentri.