(Last Updated On: August 13, 2019)

Grecia este iar victima incendiilor de vegetație. Sute de români sunt blocați pe insula Samothraki din nordul Greciei, dupăce feribotul s-a stricat. Pe insulă au izbucnit incendii.

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află sau doresc să călătorească în Republica Elenă că Secretariatul General de Protecție Civilă a actualizat zonele cu un risc ridicat de incendii de vegetație (grad 4 din 5), pentru data de 13 august 2019, pe fondul intensificarii vântului și a temperaturilor ridicate, pentru: Attica, Insula Evia, Korinthia, Argolida, Viotia, Insulele Sporade, Evros, Insula Limnos, Insula Skyros, anunță Europa FM.

Pe Facebook, Ioana Dorobantu a postat fotografii cu mesajul: „Cam asa arata cerul înspre Atena…Fum, cenușă in aer si avioane care se chinuie sa stingă incendiile…”

(Foto) Româncă în Grecia. „Cam asa arata cerul înspre Atena...Fum, cenușă in aer si avioane care se chinuie sa stingă incendiile...” 1 (Foto) Româncă în Grecia. „Cam asa arata cerul înspre Atena...Fum, cenușă in aer si avioane care se chinuie sa stingă incendiile...” 2 (Foto) Româncă în Grecia. „Cam asa arata cerul înspre Atena...Fum, cenușă in aer si avioane care se chinuie sa stingă incendiile...” 3 (Foto) Româncă în Grecia. „Cam asa arata cerul înspre Atena...Fum, cenușă in aer si avioane care se chinuie sa stingă incendiile...” 4 (Foto) Româncă în Grecia. „Cam asa arata cerul înspre Atena...Fum, cenușă in aer si avioane care se chinuie sa stingă incendiile...” 5

Potrivit news.ro, turiştii aflaţi pe insulă se plâng că au rămas fără bani, fără mâncare sau cazare.. Primăria a permis unor turişti să doarmă în clădiri ale municipalităţii.

O româncă blocată pe insulă acuză oficialii greci că au dat informaţii contradictorii: „Problema ţine, de fapt, de mai multe zile şi am aflat puţin câte puţin în ultimele noastre zile de vacanţă.

Ne-am chinuit să căutam cazări, bineînţeles că totul era complet full, oamenii s-au culcat pe jos, pe izoprene, în vânt, prin maşini, care cum a putut. Continuăm să fim ademeniţi cu câte un feribot imaginar care ba vine, ba nu vine, astfel încât nu putem nici să ne facem vreun plan. Nimeni nu pare să depună vreun efort activ să rezolve situaţia”.

Problemele au început acum o săptămână, când feribotul SAOS 2 s-a stricat. Singura legătură cu restul continentului a rămas un vapor care putea transporta doar pasageri nu şi maşini. Vineri, autorităţile elene au anunţat că au găsit o altă navă, Azores Express, care poate transporta şi vehicule şi care urma să înceapă activitatea de sâmbătă. Dar la prima cursă nu a putut ajunge la destinaţie din cauza vremii, iar apoi s-a defectat.