FELICITĂRI! Marius Copil a obţinut prima victorie a carierei la Flushing Meadows, la finele unui duel-maraton! Cîrstea merge în turul doi, după un meci mare cu Siniakova. Buzărnescu, învinsă de Petkovic

Marius Copil a câștigat în premieră un meci la US Open. Românul, locul 93 ATP, a trecut în 5 seturi, scor 6-3, 5-7, 7-6(11), 4-6, 6-1, de francezul Ugo Humbert, locul 63 ATP.

În turul următor Marius Copil va avea un adversar mult mai dificil. El îl va întâlni, miercuri noapte, pe un alt francez: Gael Monfils, nr. 13 ATP, 32 de ani.

FELICITĂRI! Marius Copil a obţinut prima victorie a carierei la Flushing Meadows, la finele unui duel-maraton! Cîrstea merge în turul doi, după un meci mare cu Siniakova. Buzărnescu, învinsă de Petkovic 1

Și Sorana Cîrstea a trecut mai departe după un meci mare făcut în fața Katerinei Siniakova.  Cîrstea a avut 16 lovituri câştigătoare, 4 break-uri şi și-a gestionat perfect emoţiile într-un duel greu, cu o sportivă cu multe rezultate notabile în ultimele luni, scrie prosport.ro.

În schimb, Mihaela Buzărnescu rămâne fără victorie pe tabloul principal de la US Open. Ea a pierdut în fața germancei Andrea Petkovic, scor 3-6, 4-6.

„Miki” nu a reușit să valorifice la maximum o perioadă bună de joc avută în setul secund al unei partide în care şi adversara sa a înregistrat fluctuaţii semnificative.

Românca a ratat startul de meci, cedând primele patru game-uri, oferindu-i un confort psihologic nemţoaicei, care, chiar şi după cedearea avantajului, a găsit resursele pentru un nou sprint, fără ca Mihaela să fi ajuns măcar la scor egal. Setul secund a adus mai mult aplomb în jocul bucureştencei, mai multă agresivitate şi precizie, însă un nou start lent, cu 0-2, a cântărit din nou mult în economia finală.

Curăţându-şi jocul şi depăşind-o pe nemţoaică la mingi câştigătoare (15-11 în actul doi), Buzărnescu a recuperat din nou break-ul, însă a terminat benzina înainte de a obţine un al doilea break, iar game-ul opt, salvat de Petkovic de la 0-30, a frânt linia ascendentă a româncei, trimiţând-o pe linia rapidă spre eliminare.