(Last Updated On: August 14, 2019)

Primăria Capitalei vrea să limiteze accesul autoturismelor în centrul vechi și urmează să introducă o Vinietă Oxigen C.  Altfel spus, o taxă pe care șoferii vor trebui să o plătească pentru a intra cu mașina în zonele din centrul Bucureștiului.

Vitalie Cojocari a scris pe Facebook: „Trageți pe dreapta. Această informație vă va interesa și afecta direct! Primăria Capitalei introduce Vinieta Oxigen C(C de la Centru) pentru accesul mașinilor în centrul Capitalei.

Ești de acord? Gabriela Firea, taxă nouă pentru mașinile care vor să circule prin centrul Bucureștiului! Cât vor plăti șoferii pentru a circula prin centrul Capitalei 1

Vinietele intră în vigoare de anul viitor. Este vorba, altfel zis, de o taxă pe care mașinile o vor plăti. Revin cu update-uri și exemple. Unele mașini ar putea avea chiar interzis complet. De pildă, alea care sunt foarte poluante – nonEuro.

Mașinile care nu sunt înmatriculate în București și Ilfov, vor plăti cam 1900 de lei pe an, dacă vor să circule prin centrul Bucureștiului.

Centrul: Piața Victoriei, Ștefan cel Mare, Șincai, bulevardul Libertății, strada Presei și alte câteva străzi.

Vinieta va fi electronică. Va putea fi plătită prin Sms, online sau benzinărie. 194 de camere vor vâna șoferii care circulă prin Centru.

“Se aduc în România prea multe mașini Second Hand din Europa, iar Capitala e prea poluantă”, spunea primarul Firea în urmă cu puțin timp într-o conferință de presă.”

„Autoturismele care nu sunt înmatriculate în București și în zona metropolitană, adică județul Ilfov, la momentul pătrunderii în Capitală vor trebui să facă dovada că și-au achiziționat o vinietă: vinieta Oxigen B care va costa pentru o zi 10 lei, pentru un an 1900. Celelalte intervale vor fi prezentate de către directorii de specialitate. Repet, pentru mașinile înmatriculate în celalalte județe sau în alte țări.

Cât privește mașinile neînmatriculate în București sau Ilfov și care au un grad mare de poluare, non-euro, euro 1 și euro 2, acestea nu vor avea acces în centrul Capitalei, zona cea mai poluată.

În ceea ce privește autoturismele înmatriculate în București și Ilfov, ele vor avea accesul interzis în zona centrală dacă sunt poluante, începând cu 1 ianuarie 2020. Mă refer la mașinile non-euro, euro 1 și euro 2. Autoturismele euro 3, chiar dacă sunt înmatriculate în București sau Ilfov, vor trebui să plătească o vinietă, vinieta Oxigen C. Pot să pară măsuri foarte dure, dar eu spun că sunt insuficiente”, a declarat Firea într-o conferință de presă, citată de dcnews.ro.