(Last Updated On: August 20, 2019)

Și polițiștii se relaxează a mare. O turistă i-a caracterizat în funcție de locul de muncă.

Pe Facebook, Emanuela Ioana Turcu: a scris „Plaja unde merg eu aproape de fiecare dată când ajung la mare, în România, pentru 2-3 zile, e un loc foarte sigur. E plinä de polițişti.

Emanuela Turcu: „Plaja unde merg eu aproape de fiecare dată când ajung la mare, în România, pentru 2-3 zile, e un loc foarte sigur. E plinä de polițişti...Ăia care se plimbă câte doi pe plajă sunt de la Ordine Publică...Cei care au fluier la gât sau la breloc, sigur sunt de la Rutieră....Dacă scoți vreun pachețel cu plante sau praf alb gen bicarbonat de sodiu din poşetă şi tresare vreunul, e de la Antidrog. Mai este şi specimenul care ...” 1
(foto arhiva)

Da’ plină. E un hotel MAI în zonă. Pe polițiștii de pe plajă îi vezi de la o poştă unde lucrează, chiar dacă sunt în slip. Ăia care se plimbă câte doi pe plajă sunt de la Ordine Publică.

Cei care au fluier la gât sau la breloc, sigur sunt de la Rutieră. Mai sunt ăia care se uită cu atenție la bonul fiscal de la terasă sau şezlong. Evident, sunt de la Investigarea Fraudelor.

Unii se uită suspicios la toată lumea. Ăştia sunt fie de la Judiciar, fie de la CP. Mai vezi câte unul înalt, atletic, cu pătrățele şi brandu’ greu. Mascați, clar.

Dacă scoți vreun pachețel cu plante sau praf alb gen bicarbonat de sodiu din poşetă şi tresare vreunul, e de la Antidrog. Mai este şi specimenul care se plimbă de-a lungul şi de-a latul plajei şi trage cu urechea la ce vorbeşti, la ce bei/mănânci, cu ce cremă de plajă te dai, ce telefon ai.

Dezinteresat, desigur. Ăsta e de la doi si-un sfert. În sfârşit, ăia care beau bere la PET de doi jumate, mănâncă semințe pe cearceaf şi au nevasta cu păr pe picioare sunt de la Rurală. #BDlamare #polițiștiiauumor”.

În acets sezom estival, polițiștii au fost rpezenți cu radarele pe șosele. Pentru depăşirea vitezei legale pe drumurile publice au fost constatate 143.887 de abateri, cu peste 5.600 mai mult faţă de perioada similară a anului trecut. În total, în perioada menţionată, au fost reţinute 41.962 de permise de conducere, cu peste 20% mai multe faţă de anul trecut, dintre care 6.636 pentru şoferi aflaţi sub influenţa alcoolului, anunță Adevarul.

Pe cele mai aglomerate drumuri naţionale şi autostrăzi au fost prezenţi, zilnic, peste 1.500 poliţişti rutieri.