(Last Updated On: August 12, 2019)

Unii angajați din România cred că tichetele de vacanță le permit orice. Astfel, încearcă să-i păcălească pe hotelieri. Ei înearcă să obţină gratuitate în baza tichetelor de vacanţă pentru soacră, pentru copii mai mulţi sau mai mari a căror vârstă nu e declarată real. Precizarea a fost făcută la Digi24 de Cristian Bărhălescu, vicepreşedinte ANAT sud-est.

„Sunt persoane care vin, teoretic, să stea cu copilul, apoi mai apare unul, apoi şi soacra. Aceste probleme din partea turiştilor sunt în fiecare an. Au fost şi acum 10, 20, 30 de ani.

Cum încearcă turiştii să înşele cu tichete de vacanţă. "Vin cu un copil, apoi apar soacra şi copiii mai mari. Îi găsim şi câte 12" 1

De fiecare dată sunt persoane care încearcă să înşele, să meargă pe lângă lege, abuzează de osptitalitatea hotelierilor şi încearcă să obţină gratuitate pentru soacră, pentru copiii mai mari, să spună că au vârstă mai mică. Am avut astfel de cazuri.

În sudul litoralului îi găsim câte 6, 8 în camere de două locuri, în apartamentele închiriate am găsit câte 12 persoane, dorm pe jos, cu gândul că important e că au venit la mare. Sunt mici probleme pe care noi trebuie să le reglăm.

Ţine de civilizaţie. Nu putem spune că doar în România e aşa ceva, e universal valabil. Sunt situaţii pe care trebuie să le rezolvăm, e nevoie de mai multă educaţie pentru turiştii care vin pe litoral sau merg la munte cu tichete de vacanţă. Mulţi nu au fost niciodată într-un hotel, pensiune, nu au ajuns să vadă marea sau muntele decât datorită acestor tichete. Fiecare deplasare în străinătate sau în ţară, fiecare scoatere din zona de confort, e o perioadă în care poporul se educă”, a afirmat Cristian Bărhălescu pentru Digi 24.

Sunt destinaţii pe litoral care nu au fost deschise din cauza lipsei de personal, mai spune Cristian Bărhălescu.