(Last Updated On: August 16, 2019)

Klaus Iohannis a surprins neplăcut de Ziua Marinei. Un  militar american a leșinat aproape de el dar și-a continuat discursul, fără nicio reacție.

Militarul se afla pe faleză, în gardă, moment în care s-a simţit rău. A leșinat chiar lângă președintele Klaus Iohannis, care și-a continuat discursul imperturbabil, potrivit Realitatea TV.

Cristina Topescu: „Ei nu, asta e prea mult pentru mine! Să leșine un om lângă tine, fie el si militar si, dincolo de orice protocol, sa nu te oprești Putin, sa n-arunci nicio privire, sa n-ai nicio reacție???

Cristina Topescu, despre Klaus Iohannis: „Ei nu, asta e prea mult pentru mine! Să leșine un om lângă tine, fie el si militar si, dincolo de orice protocol, sa nu te oprești Putin, sa n-arunci nicio privire, sa n-ai nicio reacție??? Pentru mine capacitatea unui om de a avea...” 1

Nu e ok, imi pare rau. Pentru mine capacitatea unui om de a avea compasiune si de a face gesturi pe masura e foarte importanta. Pot tolera alte lipsuri, nu si…lipsa empatiei, insa. Chiar nu mi place deloc ce am vazut.

Am fost admonestata de mai multi prieteni de pe fb ca l suspectez pe presedinte de insuficienta empatie. Recentul episod cu militarul lesinat a impartit iar opinia publica in doua. Nimic mai firesc. Nu putem nici gandi, nici simti toti la fel. Patimile sunt insa mari, se vede ca se apropie scrutinul prezidential. E foarte sanatos sa avem opinii diverse. Nesanatos, insa, sa ne luam din atata😊.

Ma pot insela, nu am fost la fata locului, dar din filmare, pare greu de crezut ca presedintele n a vazut nimic, n a simtit, macar, rumoarea din jur, iscata de lesinul militarului. Iar daca a fost asa, oamenii presedintelui cred ca ar trebui sa fie mai atenti la ce se intampla la astfel de evenimente, exista modalitati specifice prin care ii poți semnala presedintelui, chiar si in timpul unui discurs, ca in proximitatea lui se intampla ceva la care se cuvine o reactie din partea sa. Si asta nu numai in perioade electorale. Daca presedintele nu a vazut incidentul sau era foarte concentrat pe discurs si n a bagat de seama, oamenii lui trebuie sa fie ochii si urechile sale, trebuie sa l ajute sa iasa bine din astfel de situatii.

L am votat pe Klaus Iohannis si e foarte probabil sa l votez din nou, daca altcineva nu ma convinge mai mult, bineinteles. Asta inseamna ca asteptarile mele de la dansul sunt cu atat mai mari.

Un consilier bun, cu coloana vertebrala si cu adevarat devotat presedintelui pentru care lucreaza, ii atrage atentia cand face asemenea greseli sau, ideal, il ajuta sa evite asemenea situatii delicate.

Daca votez un om, nu inseamna ca nu sunt foarte atenta la tot ce face el. Si asta n o fac in calitate de jurnalist, pentru care exercitiul obiectivitatii e obligatoriu, o fac pur si simplu ca cetatean care voteaza și își tine ochii deschisi, dupa care, fara sa detina adevarul absolut, emite niste opinii, atat”.