(Last Updated On: August 23, 2019)

Ce tristețe trebuie să fie la PSD, partidul este în cădere liberă iar peste jumătate din parlamentarii actuali nu vor mai prinde un nou mandat. Viorica este esența PSD-ului prăbușit.

Cristina Topescu: „CUM VA IEȘI PSD DIN SCENĂ CU HUO ȘI CU HAHAHA.
Lucrurile, toate, au un final. O perioadă de glorie, alta de victorii, ca și una de eșecuri și umilințe. Prima variantă, în care de la extaz ajungi la agonie, e mult mai sigură. E în firea lucrurilor, e un preț pentru orice și un echilibru între cele bune și cele rele. Deși toate experiențele pot fi bune, când tragi linie. Dacă ai puțină minte, însă.

Cristina Topescu: „Cum va ieși PSD din scenă cu Huo și HaHaHa...Europa ne a admirat și pe noi, în sfârșit, Europa a văzut că românul se-ntâmplă să fie și demn, nu doar cerșetor sau hoț prin țările ei. Ne am scos, adică. Romania, o țară coruptă, cu politicieni mega corupți, iată, are cetățeni cu conștiință civică, are cetățeni care nu-și mai tolerează politicienii. Românii devin o națiune europeană tot mai articulată și mai verticală. Am putea spune deci că PSD ne a făcut un serviciu, nu?  Ne a crezut atât de proști și de umili, încăt a trebuit să...” 1

PSD, acum, e la apusul carierei sale politice, un apus venit tarziu, a fost o gramadă de timp la butoane, ar trebui, deci, să accepte asta ca pe o fatalitate. Un apus venit prea tarziu pentru noi, o țară guvernatăși “parlamentată” prea mult timp de o gașcă hulpavă și arogantă care a crezut că ne poate călări la infinit, că îi va merge de a pururi în veci sa ne mintă și să ne înșele.

Ei, uite că n a fost așa. Trezirea a venit în cele din urma, putea să vină mai devreme, dar atât ne a trebuit nouă să ne maturizăm, să fim mai atenți, să nu mai zicem “politica nu ma intereseaza, toti sunt la fel” și să ridicăm capul.

Europa ne a admirat și pe noi, în sfârșit, Europa a văzut că românul se-ntâmplă să fie și demn, nu doar cerșetor sau hoț prin țările ei. Ne am scos, adică. Romania, o țară coruptă, cu politicieni mega corupți, iată, are cetățeni cu conștiință civică, are cetățeni care nu-și mai tolerează politicienii. Românii devin o națiune europeană tot mai articulată și mai verticală. Am putea spune deci că PSD ne a făcut un serviciu, nu?

Ne a crezut atât de proști și de umili, încăt a trebuit să le demonstrăm că nu i chiar așa. Și le am demonstrat cu vârf și îndesat. Îi e teamă vreunuia dintre cei care am inhalat gaze sau am luat bulane pe spate să iasă și mâine la noi proteste, dacă ei (sau alții) ne vor mai subevalua?

Cred că nimănui. Non abbiate paura – spunea Papa Ioan Paul al II lea, nu cu mult timp înainte de prăbușirea blocului comunist. Cuvintele lui au lucrat în noi și, într o bună zi, ne am ridicat capul plecat și nu ne a mai fost teamă. Deloc. C au fost și mâini de ajutor nevăzute din lumea libera, da, au fost, dar fără un popor ajuns la limita răbdării, nu știu dacă doar măinile alea ar fi putut înfăptui Schimbarea.

Am intrat apoi într un fel de democrație, cu libertatea de circulație, cu libertatea cuvântului, de a protesta etc, lucruri la care înainte nu puteam nici visa. Zic un fel de democrație, pentru că anticorpii la infestările care au urmat au lipsit un timp, sistemul nostru imunitar n a prea funcționat. Guvernările și aleșii noștri din Parlamentele care s au succedat de 30 de ani incoace n au fost la înălțimea Schimbarii. Ei, mulți dintre ei, nu erau schimbați, erau aceiași. Aceiași politruci, incompetenți, aceiași puși pe luate și furate, cu același dispreț față de “plebe”. Noi n am reacționat și atunci sigur că Schimbarea cu oameni neschimbați a durat mult, 30 de ani, mult prea mult.

Acum, PSD va pleca, nu va dispărea, probabil, dar nu va mai conta un timp, nu știu cât. Deși in Romania e nevoie și de partide de stânga, autentice de stânga, cu grijă față de categorii defavorizate, care într o țară săracă, bașca prost guvernată, sunt largi și impun politici de stănga, ca să le protejeze, să le scoată din traiul mizer. N o să mai avem un partid de stânga? Nu, corect spus e că n am avut niciodata. PSD ne jignește inteligența, când se pretinde a fi social democrat. Toți baronii ăștia, toți îmbuibații si vătafii aștia grotești sunt oameni de stânga? Să fim seriosi!

Așadar PSD va pleca, în sfârsit, de la ciolan. Va ieși din primul eșalon al politicii, asta e cert. Și știți ceva? Nici măcar nu se pricepe să iasă din scenă fără să se umple de ridicol.

Sămbăta PSD va lansa candidatura doamnei Dăncilă la președinție. Prestațiile doamnei, în campania ce urmează, se anunță a fi rizibile, adică am putea spune c o să ne distram, nu? Sincer, eu m am cam săturat să mă distrez pe seama ăstora de ne conduc.

E o distracție de care m aș lipsi. Nici măcar că PSD va pleca în huiduieli și râsete nu mă încântă. Preferam să văd o retragere căt de cât decentă a celor care ne au ținut în loc toți anii ăștia, mulți, fir ar să fie. Măcar ne am putea găsi nouă o justificare, cât de vagă, că i am suportat atâta timp.