(Last Updated On: August 14, 2019)

România este incapabilă să construiască autostrăzi. Milioane de români votează politicieni incapabili, capabili doar să ia bani din studii de fezabilitate.

Cristian Paun: „Economie comparată 2: Italia vs Romania.
Am venit dinspre nordul Italiei prin Bologna spre Florența pe cea mai veche autostradă din Europa și cea mai lungă din Italia – Autostrada del Sole sau A1 ce leagă Milano de Napoli prin Bologna și Florența.

Cristian Paun: „Italia vs Romania. „Am venit dinspre nordul Italiei prin Bologna spre Florența pe cea mai veche autostradă din Europa și cea mai lungă din Italia - Autostrada del Sole sau A1 ce leagă Milano de Napoli ... vreo 32 km (1/3 din ea) sunt tuneluri cu 2 - 3 benzi pe sens. Am numărat pe puțin 25 de tuneluri ...Noi nu suntem în stare astăzi să finalizăm un drum ce ne traversează munții. Suntem experți în studii de fezabilitate și de impact. Suntem îngropați în...” 1

Descriu pe scurt o parte din această autostradă construită în 1964: din cei 92 de km parcurși, vreo 32 km (1/3 din ea) sunt tuneluri cu 2 – 3 benzi pe sens. Am numărat pe puțin 25 de tuneluri dintre care cel mai mare are 8,7 km, al doilea ca lungime având 3,8 km.

Oamenii aceștia au făcut lucrurile astea de vreo 60 de ani. Descendenții romanilor au înțeles demult că dezvoltarea depinde de drumuri, de infrastructură în general.

Noi nu suntem în stare astăzi să finalizăm un drum ce ne traversează munții. Suntem experți în studii de fezabilitate și de impact. Suntem îngropați în ele. Iar de tunele, ce să mai vorbim! Nici măcar să punem o lumină ca lumea în alea de pe Transfăgărășan nu suntem în stare. Tunele cu o bandă jumătate, pline de gropi. Un adevărat pericol.

Noi suntem încă la un stadiu primitiv în care pensiile speciale ale unor politicieni cu proprietăți prin afară sunt mai importante ca drumurile noastre. Încă ne întrebăm stupid de ce să facem autostrăzi că nu avem dezvoltarea necesară pentru ele. Dezvoltarea începe de la drumuri și nu invers.

În schimb, socialiștii de pe la noi ne amăgesc cu dublul standard și cu inegalitățile sociale! Diferența dintre noi și lumea dezvoltată și în asta constă!”

Lotul 4 Lugoj-Deva al autostrăzii A1 a fost recepționat de Compania Naţională de Drumuri, dar şoseaua de 22 de kilometri, cu o lungă istorie de întreruperi nu poate fi deschisă nici acum circulaţiei, anunță Stirile Pro Tv. 

Motivul este comic: bretelele care ar fi permis descărcarea traficului se află pe lotul 3, pe care nu a putut fi începută recepţia din cauză că nu au fost îndeplinite condiţiile tehnice necesare.

Marți, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a anunţat că va penaliza construtorul spaniol al lotului 3 cu 73 de milioane de lei şi a avertizat că vor fi şi alte amenzi dacă nu se vor remedia deficienţele constatate. Cei vizaţi nu au fost însă de față şi nu au putut să comenteze situaţia.