(Last Updated On: August 13, 2019)

Polițiștii din Caracal s-au blocat cu ancheta. Nu pot demonstra că nebunul le-a omorât pe fete chiar dacă acesta a mărturisit crimele. Unchiul Alexandrei pune presiune pe polițiști să ancheteze rețeaua din care făcea parte Dincă. Se pare că ar fi persoane influente care au beneficiat de fetele răpite de nebun. Polițiștii rezistă, încă nu-i anchetează pe potențialii complici.

Criminaliştii se pregătesc să intre în fântânile din curtea lui Gheorghe Dincă. Vor aduce la Caracal un scanner care poate vedea ce se află la adâncimi mai mari de patru metri. Între timp, familia Alexandrei şi-a angajat propria echipă de investigatori pentru a scoate adevărul la lumină. Sunt martori care susţin că Gheorghe Dincă a fost acoperit ani la rând de persoane influente, deşi făcea parte dintr-o reţea care livra minore pentru sex, inclusiv şefilor din Poliţie

Unchiul Alexandrei povesteşte că a depus la Parchetul General mai multe documente care dovedesc complicităţi periculoase, între autorităţi şi infractori din Olt. El a cerut audierea unui martor despre care spune că ştie cine l-a protejat pe Gheorghe Dincă.
Crime Cracal. Gheorghe Dincă ar fi fost acoperit ani la rând de persoane influente, susţin martori. Alexandru Cumpănașu: „Pe ce se baza Dincă cand spunea ca are această acoperire, pentru că, ce să vedeți, firele astea duc până la ...” 1

„Pe ce se baza Dincă cand spunea ca are această acoperire, pentru că, ce să vedeți, firele astea duc până la București, prin justiție, prin politică” – Alexandru Cumpănașu, unchiul Alexandrei, potrivit Observator Tv.

„Cheia e la el. Anunţ oficial şi rog să fie foarte bine păzit, să nu poată să fie sinucis şi nici scos nebun pentru că nu e nebun” – Tonel Pop, avocatul familiei Luizei.

În timp ce anchetatorii culeg probe din curtea lui Dincă, tot mai mulţi martori vorbesc despre implicarea lui în reţele de trafic de persoane. După 1989, Gheorghe Dincă s-ar fi înconjurat de oameni cu bani. Şi-ar fi asigurat protecţia, oferindu-le unor şefi din Poliţie minore-cadou pentru sex.

„La o discuţie între mai mulţi oameni ce erau acolo, au folosit o formă de a râde de un anumit individ, poliţist de rang înalt, colonel cu funcţie în judeţul Olt atunci, că nu era prea bine pregătit pentru astfel de servicii, respectiv un miros care nu era prea atrăgător, lucru pe care îl spusese una dintre fete. Dacă atunci te vedea cineva în preajma clientului meu sau a lui Nea Gică nu mai era nicio problemă” – martor, apropiat al lui Gheorghe Dincă.

În fişa de evenimente a Ministerului de Interne, răpirea fetei de 15 ani a fost anunţată la cinci ore, după arestarea suspectului, arată unchiul Alexandrei.

„În viziunea lui Alexe, șeful operativului pe Olt, la ora 6:18 seara era plecată cu sorcova, era plecată să se vadă cu prietenii, când la 11, cu 7 ore înainte, fata săraca reclamase ca a fost rapită și violată” – Alexandru Cumpănașu, unchiul Alexandrei.

Fără complicităţi nu ar fi putut să funcţioneze ani la rând în Olt două reţele de trafic de minori şi prostituţie. O recunosc chiar apropiaţi ai unor foşti lideri. 16 adolescente din satele de lângă Caracal au fost vândute între 2007 şi 2012 pentru sex, arată o anchetă DIICOT. Capul reţelei, zis Cocoş, a ajuns în închisoare, dar a murit în condiţii suspecte, iar peste lista clienţilor săi s-a aşternut tăcerea.

În 2014, o altă grupare de trafic şi proxenetism a fost anchetată, iar liderul ei a ajuns după gratii.