Cazul Caracal. Dana Hering: „Desi ma rupe, concluzia mea in cazul Alexandrei este ca politistul n-a intervenit la timp cu localizare si respectarea procedurilor fiindca era convins ca fata a fost luata de vreunul dintre interlopii care se ocupau cu trafic de persoane. De aceea n-a luat apelul in serios, de aceea a taraganat lucrurile. Trebuia sa fie sigur ca nu…”

(Last Updated On: August 23, 2019)

Polițiștii din Caracal au întârziat cât au putu căutările Alexandrei. Din prostie sau erau convinși că a fost răpită de o rețea de traficanți din zonă, traficați care nu trebuie deranjați?

Dana Hering: „Desi ma rupe, concluzia mea in cazul Alexandrei este ca politistul n-a intervenit la timp cu localizare si respectarea procedurilor fiindca era convins ca fata a fost luata de vreunul dintre interlopii care se ocupau cu trafic de persoane.

Cazul Caracal. Dana Hering: „Desi ma rupe, concluzia mea in cazul Alexandrei este ca politistul n-a intervenit la timp cu localizare si respectarea procedurilor fiindca era convins ca fata a fost luata de vreunul dintre interlopii care se ocupau cu trafic de persoane. De aceea n-a luat apelul in serios, de aceea a taraganat lucrurile. Trebuia sa fie sigur ca nu...” 1

De aceea n-a luat apelul in serios, de aceea a taraganat lucrurile. Trebuia sa fie sigur ca nu intervine aiurea, ca nu-si ia capace de la sefi fiindca-si baga nasul unde nu-i fierbe oala si ca nu strica bisnisul nimanui. Sms-urile catre interlopi, ignorarea locatiei data de STS in favoarea ponturilor primite de la cei care mai facusera astfel de fapte, tonul de la telefon “hai, ca tii linia ocupata, avem probleme mai importante decat una care face scandal”, toate sunt elemente care sunt parte a unui pattern.

N-au chemat nici ambulanta, cum ar fi fost normal in caz de viol, mai ales ca o fata care suna si spune ca e violata e tratata cu sictir si cu “da, bine, toate spuneti asa”. Ce viol? o fi avut o problema cu loverboy, fat-frumosul.

In cazul Luizei a fost vorba de aceeasi atitudine. N-au cautat-o fiindca erau convinsi ca e deja in retea”.

Ancheta internă demarată de IGPR în privinţa modului în care s-a acţionat pentru găsirea Alexandrei Măceşanu indică nereguli grave în exercitarea atribuţiilor de serviciu în cazul Violetei şi al lui Nicolae Mirea, unul dintre cele mai influente cupluri de poliţişti din judeţul Olt.

Potrivit informaţiilor furnizate de oameni implicaţi în ancheta internă, poliţiştii din comuna Dobrosloveni au informat-o pe Violeta Mirea încă din seara zilei de 24 iulie despre dispariţia Alexandrei Măceşanu. S-a întâmplat în jurul orei 20.30, atunci când tatăl adolescentei l-a contactat pe agentul-şef principal din Dobrosloveni, Vasile Marian, anunță Adevarul.

În mod normal, căutarea fetei ar fi trebuit să înceapă de îndată, conform procedurilor valabile inclusiv la nivelul Poliţiei Române. Cu toate acestea, Violeta Marin i-a ordonat subalternului Vasile Marian să-l trimită pe tatăl Alexandrei Măceşanu acasă şi să-i recomande să vină a doua zi dimineaţa la postul din Dobrosloveni pentru a depune o plângere.

Comisarul-şef Violeta Mirea conduce din 2014 Secţia 2 Poliţie Rurală Osica de Sus. Este una dintre cele mai influente funcţii de conducere din Poliţia Olt, pentru că acestei secţii îi sunt arondate alte opt posturi comunale din judeţ: Cezieni, Dobrosloveni, Dobrun, Drăghiceni, Fălcoiu, Fărcaşele, Osica de Jos, Osica de Sus.