(Last Updated On: August 24, 2019)

Septembrie se anunță o veritabilă lună de vară din cauza unui val de aer saharian care este blocat deasupra României.

Meteorologii au emis deja avertizări pentru următoarele trei zile. Va fi un aer fierbinte chiar şi în nordul ţării, dar şi în depresiuni, acolo unde de obicei temperaturile sunt mai scăzute decât în restul ţării, anunță Observator TV.

OANA CATRINA, meteorolog ANM: Se vor înregistra frecvent, la scara întregii ţări, temperaturi cuprinse între 32 şi 34 de grade C, uşor mai ridicate spre 35, posibil chiar 36 de grade celsius în Muntenia, Oltenia, izolat în Banat şi chiar în Crişana.

Caniculă. Val de aer saharian blocat deasupra României. Vor fi și nopti tropicale, cu temperaturi care nu vor scădea sub 20 de grade Celsius 1

În plus, trebuie să ne pregătim pentru nopti tropicale, cu temperaturi care nu vor scădea sub 20 de grade Celsius.

Valul de aer african s-a instalat de mai bine de o săptămână. Cum aerul rece, dinspre nord, nu are suficientă putere să împing ă masa de aer cald, meteorologii vorbesc despre blocaj atmosferic. Ceea ce înseamnă că România va rămâne sub aerul saharian şi în septembrie.

Astfel de oaze de răcoare vom căuta şi la început de septembrie, ne spun meteorologii. Cel puţin în primele două săptămâni, atunci când vremea va fi similară cu cea pe care o întâlnim la sfârşit de august. Asta înseamnă că temperaturile vor oscila între 25 şi 30 de grade Celsius.

Din cauza disconfortului termic ridicat, organismul nostru are nevoie de protecţie. Trebuie să ne hidratăm, să nu ne expunem în orele critice şi să avem grijă la alimentaţie.

EVA CRISTESCU, medic: Organismul ca face mai greu faţă la sarciniile zilnice. Sigur că dacă nopţile sunt foarte calde, ne odihnim prost, vom fi deci mai obosiţi decât în mod obişnuit, vom face faţă mai greu sarcinilor curente pe care le avem de îndeplinit.