„Bate câmpii!”. Dragnea se răzbună din puşcărie pe Dăncilă: a cerut în instanţă anularea alegerilor din PSD. Explicațiile lui Florin Iordache

(Last Updated On: August 8, 2019)

Liviu Dragnea s-a trezi în pușcărie și vrea să-i facă viață grea Vioricăi Dăncilă.  Fostul lider PSD Liviu Dragnea a depus o solicitare în calitate de intervenient, prin care cere anularea alegerii Vioricăi Dăncilă în funcţia de preşedinte al partidului, dar şi a lui Mihai Fifor în funcţia de secretar general. Cererea a fost depusă de avocata lui Liviu Dragnea, după Congresul PSD. Solicitarea a fost declarată admisibilă în principiu de Tribunalul Bucureşti, potrivit Antena 3, preluat de Adevarul.

Contestaţia lui Liviu Dragnea are la bază faptul că el nu demisionase din funcţie în momentul organizării Congresului PSD. Deşi pare o anomalie, statutul nu prevede destituirea preşedintelui partidului, Liviu Dragnea reclamă că a continuat să fie preşedintele PSD chiar şi după condamnare.

„Bate câmpii!”. Dragnea se răzbună din puşcărie pe Dăncilă: a cerut în instanţă anularea alegerilor din PSD. Explicațiile lui Florin Iordache 1

Deputatul PSD Florin Iordache susţine că acţiunea în instanţă depusă de Liviu Dragnea împotriva Vioricăi Dăncilă va fi respinsă, întrucât PSD a modificat legal statutul partidului.

„Bate câmpii. Conform statutului, Liviu Dragnea şi-a pierdut calitatea de membru PSD în momentul în care a fost arestat. Noi nu mai aveam preşedinte. Statutul vechi spunea că preşedintele este ales de toţi memebrii de partid. Noi am modificat statutul, astfel încât preşedintele să fie ales numai cu votul delegaţilor, la Congres. Pe noul statut, Viorica Dăncilă a fost aleasă preşedinte.

Orice modificare de statut trebuie validată de instanţă. Acţiunea lui Dragnea a intervenit în procesul de validare a noului statut. Încearcă să lege dosarul în care a fost condamnat de statut, făcând trimitere la organizaţia Teleorman, acolo unde erau membre de partid cele două femei din dosar, dar pe mine mă pierde juridic. Nu sunt şanse să aibă câştig de cauză în instanţă“, a explict Florin Iordache pentru Adevărul.

Bogdan Chirieac, citat de DCnews: “Este ultimul lucru de care avea nevoie PSD şi doamna Viorica Dăncilă în acest moment. Într-un peisaj politic tumultuos, mai ales după condamnarea politică a lui Liviu Dragnea, avansul pe care îl ia USR, posibilele mişcări de stradă din 10 august, felul în care dansează baronii PSD, două pe stânga, două pe dreapta, acest lucru poate să se reflecte profund negativ asupra PSD. Ei trebuie să se adune, să se unească, pentru că nu e vorba despre demersul lui Liviu Dragnea, ci de faptul că dai unei justiţii profund politizate acest atu care poate fi folosit împotriva celui mai mare partid politic din România.

Este o lovitură a lui Liviu Dragnea, fără doar şi poate. Într-adevăr, în stilul cel mai românesc cu putinţă, foarte multă lume s-a lepădat de el. Prima lor grijă a fost să jure pe roşu că nu l-au cunoscut pe Dragnea şi dacă l-ar fi cunoscut, ar fi luptat împotriva lui. Pe de altă parte, nu partidul i-a făcut rău lui Liviu Dragnea, deci dacă ar vrea să se răzbune, ar trebui să o facă împotriva sistemului, nu a partidului. Înţeleg acum că Liviu Dragnea zice un lucru interesant juridic. El nu şi-a dat demisia, este în continuare preşedinte!”