Andrei Caramitru: „E foarte trist ca ni s-a indus că Președintele nu are nici un fel de putere. Zero….Regele Mihai era rege. Și avea 20 și ceva de ani. Putere chiar aproape de zero. Dar l-a arestat pe Antonescu, a scurtat durata războiului in Europa, nu a semnat nimic și s-a luptat cu guvernul Groza desi erau tancuri sovietice aici. Nu a semnat deciziile nenorocite pe care i le impuneau comuniștii, cu pistolul pe masă. A capitulat doar când…”

(Last Updated On: August 8, 2019)

USR promite un altfel de președinte, implicat și prezent în viața comunității, nu doar la crize, ci în dramele, reușitele, eșecurile din viața de zi cu zi ale societății.
Spre deosebire de Klaus Iohannis, absent în momentele critice ale României. Mulți spun că președintele nu mai are puteri. Cei de la USR nu sunt de acord. Cea mai mare putere, numește premierul. Însă când o numești pe Viorica Dăncilă premier nu poți spune că nu ai puteri. Ești pur și simplu slab.

Andrei Caramitru: „E foarte trist ca ni s-a indus că Președintele nu are nici un fel de putere. Zero. Deși e persoana cu cea mai mare putere electorala din țara (ales de jumătate plus unu din toți votantii). Și ca asta justifica tot.

Andrei Caramitru: „E foarte trist ca ni s-a indus că Președintele nu are nici un fel de putere. Zero....Regele Mihai era rege. Și avea 20 și ceva de ani. Putere chiar aproape de zero. Dar l-a arestat pe Antonescu, a scurtat durata războiului in Europa, nu a semnat nimic și s-a luptat cu guvernul Groza desi erau tancuri sovietice aici. Nu a semnat deciziile nenorocite pe care i le impuneau comuniștii, cu pistolul pe masă. A capitulat doar când...” 1

Cum sa ai putere zero când tu numești primul ministru? Când poți bloca numirile miniștrilor? Când ai armata și SRI? Când ești șeful CSAT? Când poți participa la toate ședințele de guvern, CSM etc? Când ești omul care – când zice ceva, orice – toată țara te urmărește?

Regele Mihai era rege. Și avea 20 și ceva de ani. Putere chiar aproape de zero. Dar l-a arestat pe Antonescu, a scurtat durata războiului in Europa, nu a semnat nimic și s-a luptat cu guvernul Groza desi erau tancuri sovietice aici. Nu a semnat deciziile nenorocite pe care i le impuneau comuniștii, cu pistolul pe masă. A capitulat doar când a fost amenințat cu execuția a 1000 de studenți care demonstraseră in Piața Palatului. A rezistat până la capăt. Cu orice risc personal. A cedat doar ca sa salveze viața copiilor”.

Dan Barna, citat hotnews.ro.: “Felul de președinte care eu voi fi este cea de președinte implicat și prezent în viața comunității, nu doar la crize, ci în dramele, reușitele, eșecurile din viața de zi cu zi ale societății. Românii au nevoie de inspirație în momentul de față. Ceea ce ne lipsește este încrederea că în această țară se poate trăi pe mai departe. Președintele poate să inspire și are datoria să inspire și să dea direcția unei națiuni”.