Andreea Munteanu: De la prietena mea din Dublin: “Astazi, pe aeroportul din Dublin, TOATE birourile/gheretele politiei de frontiera care verifica pasapoartele la sosire aveau un afis cu mesajul IN LIMBA ROMANA ‘Daca esti traficata pentru sex, te rugam sa ne spui in confidentialitate”. Cu numere de telefon, adrese email etc. Mi s-a facut rau instantaneu. Ofiterul de frontiera care mi-a verificat mie pasaportul mi-a spus ca …”

România este pe primul loc în Europa la numărul de femei și fete traficate pentru sex. Doar Poliția și politicienii nu știu treaba asta. În aerroportul din Dublin grănicerii au luat primele măsuri pentru ajutorarea fetelor.

Andreea Munteanu: De la prietena mea din Dublin: “Astazi, pe aeroportul din Dublin, TOATE birourile/gheretele politiei de frontiera care verifica pasapoartele la sosire aveau un afis cu mesajul IN LIMBA ROMANA ‘Daca esti traficata pentru sex, te rugam sa ne spui in confidentialitate”.

Andreea Munteanu: De la prietena mea din Dublin: "Astazi, pe aeroportul din Dublin, TOATE birourile/gheretele politiei de frontiera care verifica pasapoartele la sosire aveau un afis cu mesajul IN LIMBA ROMANA 'Daca esti traficata pentru sex, te rugam sa ne spui in confidentialitate".  Cu numere de telefon, adrese email etc. Mi s-a facut rau instantaneu. Ofiterul de frontiera care mi-a verificat mie pasaportul mi-a spus ca ...” 1

Cu numere de telefon, adrese email etc. Mi s-a facut rau instantaneu. Ofiterul de frontiera care mi-a verificat mie pasaportul mi-a spus ca au pus afisele azi si deja el avusese un caz (era nici 10 dimineata).

Ziceti voi ce sa facem ca eu am ramas fara aer.” Trebuie să învățăm EMPATIE.

La începutul anului, în registrele Poliţiei Române erau peste 2000 de romani dispăruţi în ultimii ani, despre care nu se afle nimic până atunci. Dintre ei, peste 500 erau copii. Stirile Pro Tv a cerut atunci explicaţii de la reprezentanţii Poliţiei Române. Nu au primit niciun cuvânt.

Ioana Săndescu, reprezentant “eLiberare”: „Am văzut specific în cazuri de trafic de minori, s-a identificat copilul, au început cercetările şi apoi pe undeva se pierde firul. Am văzut în cazul celeilate fete dispărute în Caracal ca poliţiei i-a spus familiei că să stea linitita că cel mai probabil este o victimă a traficului de persoane. Cum adică? Nu facem nimic în acest caz?!”

O altă situaţie îngrijorătoare este şi cea a copiilor care pleacă din centrele de plasament. De pildă, doar în judeţul Iaşi sunt 24 la această oră.