(Last Updated On: August 14, 2019)

Poliția încă nu au probat dacă fetele au fost omorâte de nebunul din Caracal chiar dacă acesta a recunoscut crimele. S-au făcut și teste ADN dar acestea nu confirmă moartea. Doar prezența în casa nebunului.

Testele ADN făcute în cazul Alexandrei Măceșanu nu confirmă și moartea acesteia. Un medic specialist legist clarifică situația în care aceasta ar fi putut fi decedată.

Anchetă Caracal, teste ADN. Alexandra în viață? Medic legist: „Dintr-un dinte se poate face ADN-ul....dar nu confirmă moartea. Dintele nu este un organ vital. Cu totul altfel se pune problema dacă spre exemplu am obține ADN-ul dintr-o...” 1

Dan Mărculescu, medic legist, a precizat în direct la România TV de unde pot fi prelevate probe pentru testele ADN astfel încât să prezinte cu o mare certitudine că persoana în cauză este decedată. În ceea ce privește testele ADN făcute la Caracal, în cazul Alexandrei Măceșanu, acestea nu confirmă și decesul acesteia, informează DCnews.

”Dintr-un dinte se poate face ADN-ul. Este cea mai dură formațiune a organismului. Se poate face ADN-ul, dar nu confirmă moartea. Dintele nu este un organ vital. Cu totul altfel se pune problema dacă spre exemplu am obține ADN-ul dintr-o vertebră cervicală. Fără această vertebră viața este imposibilă. Când am stabilit un profil genetic dintr-o vertebră cervicală atunci pot spune cu siguranță că persoana în cauză nu se mai află în viață. Până atunci, trebuie să fiu rezervat”, a precizat Dan Mărculescu, medic legist, în direct la România TV.