(Last Updated On: August 12, 2019)

Cazul Caracal a șocat România. Poliția nu știe cum să închidă mai repede cazul, politicienii spun că nu au nicio vină.

Liderul PSD Olt Paul Stănescu a declarat că nu a avut nicio legătură cu vreun grup infracţional sau clan interlop din judeţul Olt. Stănescu a spus că este datoria organelor statului să se ocupe de cazul Caracal şi nu ca el să ancheteze sau să ştie despre existenţa infracţiunilor.

„Niciodată eu ca persoană, ca om politic, dacă vreţi, nu am avut nici o legătură cu nici un grup infracţional, cu nici un clan interlop din judeţ. Nici nu ştiu despre colegii, oamenii politici, nu numai din PSD ci şi de alţii, nu ştiu să fi avut cumva legături, ceea ce pot să spun, dacă în PSD organizaţia PSD – Olt, eu ştiu cineva, un membru de partid ar avea cea mai mică legătură vom lua măsuri cu el imediat. Asemenea oameni nu au ce să caute în PSD”, a declarat Paul Stănescu, luni, înaintea şedinţei CEX PSD de la Parlament, citat de Gandul.info.

Ionela Gavriliu: „Dacă în locul Alexandrei era cineva care le spunea la telefon polițiștilor: "Veniți în m....ii voștri și scoateți-mă de-aici! Voi știți cine-i unchiu-meu? Mâine vă zboară la toți scaunul de sub fund", alta era situația și mobilizarea. Pentru că în România oamenii ...” 1

Jurnalista Ionela Gavriliu:Sigur că șocul începe să treacă. Sigur că încet-încet revenim la pozele cu pisici sau din vacanță, pentru că nu putem trăi așa. Dar și mai sigur e că sentimentul frustrării după cazul Caracal rămâne. Dincolo de drama îngrozitoare a unor copii și a familiilor lor, toți trăim sentimentul că suntem descoperiți. Și, ce e cel mai grav, că în România riști să nu supraviețuiești dacă respecți regulile.

Am fost educați că, dacă faci lucrurile ca la carte și îți vezi de treabă, nu ți se poate întâmpla nimic rău. Numai că exemplul Alexandrei ne arată că nu, asta nu te apără de nimic. Nu te ajută să fii un om model, respectuos și bun. Nu te ajută să suni la 112 când ești în pericol. Nu te ajută să spui “bună ziua” și să-ți păstrezi calmul, numindu-ți bestia care te-a răpit “domn”. Nu te ajută să implori printre suspine operatorii și polițiștii să stea cu tine la telefon pentru că ești îngrozită. Nu te-ajută să faci pe detectivul în locul celor care trebuie să te salveze și să le dai detalii mură-n gură. Și nu te ajută cu nimic să spui, la finalul unei conversații halucinante, din nou “bună ziua”.

Pentru că toți ceilalți încalcă în fiecare secundă regulile și procedurile care fac diferența între viață și moarte.

Aici ești luat de fraier sau nu ești luat în serios dacă nu ești puțin nesimțit. Dacă în locul Alexandrei era cineva care le spunea la telefon polițiștilor: “Veniți în m…ii voștri și scoateți-mă de-aici! Voi știți cine-i unchiu-meu? Mâine vă zboară la toți scaunul de sub fund”, alta era situația și mobilizarea. Pentru că în România oamenii nu mai sunt obișnuiți cu politețea, nuanțele și cuvintele unui copil decent care numește o jigodie cu față umană – “domn”, într-un moment critic.

Cu asta va trebui să ne obișnuim de-acum încolo și asta e morala cazului Caracal: în România ești obligat să încalci zi de zi reguli mici și mari pentru a scăpa cu viață.
#țaracareurăștecopiii #copiidispăruți #insomnienațională”