(Last Updated On: August 13, 2019)

Diverși experți criminaliști fac profilul nebunului din Caracal. Urmează ca polițiștii în funcție să decidă dacă le vor lua în seamă.

Colonel Costică Ionescu, fost responsabil la serviciul Omoruri din Capitală din Sectorul 4, a comentat cazul Caracal, afirmând că Luzia nu este moartă, iar căutările ar trebui realizate mai în amănunt. Acesta a spus ce piste ar trebui să urmărească anchetatorii.

“Eu am spus de la început, Luiza nu este moartă. O să vedeţi. Va veni momentul când Dincă va ajunge în penitenciar, atunci să vedeţi cum o să vrea să spună tot ca să scape de unde e”, a spus colonelul Costică Ionescu, în emisiunea “Sinteza Zilei” de la Antena 3, potrivit DCnews.

Crime Caracal. Fost Colonel la serviciul Omoruri: „Eu am spus de la început, Luiza nu este moartă. O să vedeţi. Va veni momentul când Dincă va ajunge în penitenciar, atunci să vedeţi cum o să vrea să spună tot ca să scape de unde e. ...Sincer, în secunda asta, eu aş lua din nou toţi...” 1

“Sincer, în secunda asta, eu aş lua din nou toţi prietenii, apropiaţii şi duşmanii Luizei. A fost şef de clasă. Nu există să nu aibă duşmani. Eu sunt sigur că fata asta nu este moartă. Aş căuta prietenii, duşmanii şi mai adânc în familie. S-ar putea să aibă ceva scris pe undeva, un jurnal (…). Eu întotdeauna am plecat de la cunoaşterea victimelor, nu mă duceam după criminal”, a mai spus acesta.

Expertul criminolog Alin Leș a făcut o schiță a profilului psiho-criminologic al lui Gheorghe Dincă.
”Dacă ar fi să-i facem un profil psiho-criminologic lui Gheorghe Dincă, din afara participării directe la anchetă și interogatorii, și cu referire directă la TPA (tulburarea de personalitate antisocială) – una din tulburările de personalitate rezultate din studiul pe care l-am realizat în penitenciarele din România pe subiecții care au violat – ar fi următorul:

1. dificultăți de relaționare interpersonală (chiar dacă a reușit să-și întemeieze o familie);
2. percepția că are un organ genital mic (complexul p*nisului mic);
3. cuprins de ceea ce curentul psihodinamic/psihanaliza numește ”nevroză s*xuală”.

4. dominat de DDSM (dominare, disciplină și sado-masochism).
5. dominat de dorința de a umili, fantasma de viol, psihotism și fetiș cu corpul uman.
6. dominat de fantasma de viol și fetiș cu corpul uman sau cu obiect.

7. dominat de ceea ce eu am numit „viol de încredere”.” scrie Alin Leș  pe blogul său. , preluat de DcNews.

El precizează că se adaugă, la punctele de mai sus, ”consumul de pornografie (hipersexualitate activă/pasivă), accentele din sfera psihopatiei și, cel mai probabil, alte simptomatologii din alte tulburări de personalitate/boli psihice (cu sau fără caracter tranzitoriu).”

”Ceea este foarte important să înțelegem (și să acceptăm) – printre altele – în urma acestui studiu este că FANTASMA S*XUALĂ DEVIANTĂ reprezintă peste 63% din motivația trecerii la actul criminal a individului violator din România. Studiul este realizat pe un lot de 82 de subiecți care au comis infracțiunea de viol, rezultatele având relevanță statistică.”