(Last Updated On: July 12, 2019)

Una din puținele plaje semisălbatice rămase pe litoralul românesc, plaja din Vadu, a fost invadată de șobolani.

Din cauza gunoaielor și aresturilor de mâncare lăsate pe plajă sau îngropate în nisip, tot mai mulți șobolani ajung pe plajă.

Vacanță România. Dan Pavel: „E primul an din viața mea în care văd șobolani pe plajă la Vadu, de am stat toată noaptea să-i alung cu lumina lanternei. Șobolani cât palma, nene, de ziceai că filmăm episodul pilot din Ciuma Neagră. Asta se întâmplă când vă îngropați.." 1

Dan Pavel a scris pe Facebook: „E primul an din viața mea în care văd șobolani pe plajă la Vadu, de am stat toată noaptea să-i alung cu lumina lanternei. Șobolani cât palma, nene, de ziceai că filmăm episodul pilot din Ciuma Neagră.

Asta se întâmplă când vă îngropați resturile de grătar și gunoaiele pe plajă, în loc să le luați în portbagaj! Pentru că ați evoluat, tăticu! Nu le mai lăsați pe jos pur și simplu, ca țugurlanii.

Le astupați frumos cu o palmă de nisip, deci e ca și cum nici n-ar fi fost. O țară avem, și pe-aia ați transformat-o într-o ghenă. Că e deltă, munte sau mare, nu poți merge o sută de metri fără să dai de gunoi.

Dați mereu vina pe autorități și pe primari, de parcă poate să urce vreo mașină de gunoi în creasta Carpaților să facă curat după voi. Dacă s-ar putea să vă aducă băieții de la salubritate o bere rece și să vă sugă degetul de la picior în semn de mulțumire că plătiți taxe și aruncați numai zoaie în urma voastră.

Veți ajunge să trăiți sugrumați de jeg și să vă băltească rahatul în casele alea în care puneți folie de plastic să nu se tocească parchetul. Că așa-i românul: un om curat, gospodar, care nu te lasă să intri încălțat și mătură de treizeci de ori în urma ta, când îi calci pragul. Cum a ieșit gospodarul din perimetru, Dumnezeu cu mila! “Să măture alții, că de-aia îi plătim!” El își varsă scrumiera din mașină direct pe șosea, aruncă sticla în câmp, dar face spume dacă găsește un găinaț pe capotă. Soția lui educată, gospodină de nădejde, ține casa lună.

Lasă tampoane intime pe plajă și scutecele în grădină, dar ea nu primește animale în casă pentru că lasă păr. Nu meritați nici măcar o Somalie, d-apoi România! Meritați dictatorii după care tânjiți mocnit! Că doar așa sunteți în stare să învățați respectul – când vă pune o miliție bocancul pe beregată. Boul știe doar de bici. Vă place să trăiți în scârnă pentru că sunteți scârnă!”