Țeapă pentru Liviu Dragnea? Decizia CCR îi ajută pe alții: Darius Vâlcov, Andreea Cosma. Augustin Zegrean: „CCR s-a pronunţat într-o situaţie în care nu era conflict de natură constituţională”

(Last Updated On: July 3, 2019)

5 la 4. Politicienii de la CCR au intervenit brutal în actul de justiție și au dat astăzi o decizie care pune sub semnul întrebării legalitatea în România.  O spune chiar fost președinte CCR, Augustin Zegrean. Acesta consideră că politicienii de la CCR au judecat o cauză care nu era conflict juridic de natură constituțională. Cea mai mare țeapă și-a luat-o se pare, Liviu Dragnea. El nu mai poate fi eliberat deoarece are decizie definitivă. Dacă CCR dădea decizia înainte de sentința judecătorilor de la Înalta Curte, atunci era liber. De văzut ce cale inventează totuși avocații lui pentru a-l scăpa.

„Eu cred că şi de această dată Curtea Constituţională a pronunţat o decizie într-o situaţie în care nu era conflict juridic de natură constituţională. Nu întotdeauna când judecătorul nu respectă legea ne aflăm într-un conflict între Justiţie şi Parlament pentru că sunt căi de atac şi se poate apela la ele. Consecinţele vor fi aceleaşi ca şi data la care s-a pronunţat conflictul în privinţa completelor de 5 judecători – adică toţi cei care sunt în executarea pedepsei vor fi puşi în libertate, iar cei care încă nu au fost judecaţi se vor schimba completele şi vor alcătui completele după dorinţa celor care au formulat această sesizare…

Țeapă pentru Liviu Dragnea? Decizia CCR îi ajută pe alții: Darius Vâlcov, Andreea Cosma. Augustin Zegrean: „CCR s-a pronunţat într-o situaţie în care nu era conflict de natură constituţională” 1

Şi, dacă nu va fi constatată împlinirea termenelor de prescripţie, vor fi din nou condamnaţi sau nu vor mai fi condamnaţi pentru că noul complet va aplica altfel legea. Practic se ia de la capăt tot ce s-a judecat din 2012 încoace de Înalta Curte în completul de 3 judecători”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Augustin Zegrean.

Dan Tapalaga: „Efectul politizării Curții prin trimiterea unor executanți perfecți gen Gheorghe Stan, umila sluga de la Secția Specială. Curtea Constituțională a Borfașilor mai scapă un lot, dar PSD mai pierde câteva procente. Publicul larg nu pricepe subtilități juridice, va înțelege doar că ”ăștia de la PSD” au făcut iarăși justiția praf. Și asta pe bună dreptate, pentru că Dragnea și PSD au creat un monstru care, iată, nu mai poate fi oprit chiar așa ușor”.

Inculpaţi precum Darius Vâlcov sau familia Cosma scapă de condamnările primite la fond. În februarie 2018, Vâlcov a fost condamnat la 8 ani cu executare de un complet de 3 judecători al ICCJ nespecializat pe corupţie, anunță G4Media.

Fostul preşedinte al CJ Prahova, Mircea Cosma, a primit tot 8 ani cu executare şi fiul lui, fostul deputat PSD, Vlăduţ Cosma, a primit 5 ani, tot din partea unui complet de 3 judecători nespecializat pe corupţie.

De asemenea, fiica fostului baron PSD, deputata Andreea Cosma, a fost condamnată în decembrie anul trecut la 4 ani de închisoare tot de către un C3 nespecializat pe corupţie.

„Toţi cei care acum sunt în faza de apel vor cere Completului de 5 judecători să caseze condamnarea de la fond de la completul de 3 judecători pe motiv că a fost dată de un complet nespecializat pe corupţie, iar C5-ul va trebui să admită în baza deciziei CCR de azi”, a explicat avocatul Neacşu.

Sebastian Lazaroiu: „Decizia CCR de astăzi își dezvăluie singură caracterul politic. 5-4. De partea majorității, toți judecătorii numiți de grupul infracțional organizat-PSD. Mai multe dosare pe rol la instanțe vor fi întoarse spre rejudecare. Alți clienți ai marii și micii corupții probabil câștigă timp până la prescrierea faptelor.

Decizia arată însă ceva și mai grav. Înainte de a părăsi rușinos guvernarea (un dezastru unicat după 89), PSD va plasa slugi în cele mai importante instituții ale statului. Ele vor bloca nu doar justiția, ci orice măsuri de reformă ale viitoarei majorități.

Oameni ca Dorneanu, Florea, Savonea vor popula funcții cheie, așa încât să paraziteze următorul Parlament și Executivul și să-și apere stăpânii, rămași fără imunitate, de brațul legii. Unii dintre ei vor fi ca râia, pentru că sunt numiți acolo conform Constituției. De asta, în loc să se ciorovăiască pe nimicuri și să facă jocuri mici, USR+ și PNL ar trebui să realizeze de pe acum o mare alianță și un plan de bătaie pentru evacuarea armatei infractorilor din punctele de comandă. CCR e doar unul, e drept, cel mai important. Cu puțin efort, cele trei partide de opoziție se pot apropia de o majoritate constituțională.

Altminteri, vor guverna patru ani cu frâna trasă de slugile PSD și, când se vor dezmetici în 2024, va fi prea târziu. Nu uitați de guvernarea CDR. Un eșec răsunător, decontat de partidele aflate “la putere”, în realitate, manevrate de caii troieni plantați de Ion Iliescu în structurile statului”.