(Last Updated On: July 25, 2019)

Potrivit unui studiu recent, tot mai mulți români par dispuşi să renunţe, parţial, la timpul alocat reţelelor de socializare în favoarea vizionarii de filme pe net.

52% dintre repondenţi au declarat că se relaxează în timpul liber accesând platforme de streaming online. Totul trebuie făcut, însă, cu măsură spun psihologii. Chiar dacă e greu de crezut, serialele pot provoca dependență, scrie stirileprotv.ro.

Mulţi dintre cei 9.600.000 de utilizatori de Facebook din țara noastră nu mai sunt activi pe platforma de socializare. Preferă să se releaxeze în timpul liber urmărind seriale, filme sau documentare online.

Românii care renunță la rețelele de socializare pentru că au devenit dependenţi de seriale. „Mai repede mă uit la un serial sau la un documentar, ceva un pic mai deştept. Să aleg eu informaţia. Să nu mai vină ea către mine.” 1

Românii petrec în medie două ore pe zi pentru a urmări filme sau seriale online şi nu folosesc doar labtop-ul sau smartphone-ul pentru asta, ci şi televizorul inteligent. Şi o fac din ce în ce mai des.

În anul 2017, spre exemplu, doar 24% dintre internauţi utilizau Smart TV-uri pentru a fi online, iar acum mai bine de 36% dintre aceştia accesează internetul prin intermediul televizorului inteligent.

Silvia Luican, sociolog: „Astăzi, în contextul abundenţei de informaţie, oamenii simt nevoia să deţină controlul atunci când aleg conţinutul, vor să fie ei cei care aleg când şi cum primesc informaţia. De aici se explică creşterea în popularitate a canalelor de streeming pentru filme şi seriale.”

Tânăr: „Mai repede mă uit la un serial sau la un documentar, ceva un pic mai deştept. Să aleg eu informaţia. Să nu mai vină ea către mine.”

Tânără: „Atunci când sunt mai energică intru pe social media, dar tot pentru informaţii, iar când sunt mai obosită serialul preferat este ca o formă de odihnă.”