Român din Olanda. Bogdan: „Vad paralel cu mine un Passat gri cu numere de Suceava. In el stau 4 bărbați si cu geamurile deschise, fumează si asculta manele la maxim. Urla șoseaua de la Guta (cred), doar a jale.- Vere roman, lasa muzica mai usor si sa nu aruncati chistoacele pe sosea ca va agata politia si va rade cat un 105 euro de fiecare muc aruncat….Peste 300 de metrii, ii vad pe dreapta si politia, ii cobora pe toti 4 din masina, cu armele atintite spre ei, bag si eu in benzinarie si ma opresc ca multi alti participanti la trafic sa ma uit la circul iscat….”

(Last Updated On: January 5, 2020)

România nu are cea mai bună imagine în străinătate și asta și din cauza unor cetățeni cărora nu le pasă cum se comportă atunci când se află peste hotare.

Un român stabilit în Olanda a povestit o experiență pe care a avut-o  în trafic cu un grup de români.

Român din Olanda. Bogdan: „Vad paralel cu mine un Passat gri cu numere de Suceava. In el stau 4 bărbați si cu geamurile deschise, fumează si asculta manele la maxim. Urla șoseaua de la Guta (cred), doar a jale.- Vere roman, lasa muzica mai usor si sa nu aruncati chistoacele pe sosea ca va agata politia si va rade cat un 105 euro de fiecare muc aruncat....Peste 300 de metrii, ii vad pe dreapta si politia, ii cobora pe toti 4 din masina, cu armele atintite spre ei, bag si eu in benzinarie si ma opresc ca multi alti participanti la trafic sa ma uit la circul iscat....” 1

Bogdan Andrei Necula a scris pe Facebook: „Speedy shukares

Acu’ vreo doua zile, tocmai intram in oras de pe autostrada si vad paralel cu mine un Passat gri cu numere de Suceava. In el stau 4 barbati si cu geamurile deschise, fumeaza si asculta manele la maxim. Urla soseaua de la Guta( cred), doar a jale.

Ii fac semn celui de la volan sa dea muzica mai incet si ii spun :
– Vere roman, lasa muzica mai usor si sa nu aruncati chistoacele pe sosea ca va agata politia si va rade cat un 105 euro de fiecare muc aruncat.

Raspunsul vine automat…
– Ba p..a ti-ai luat masina cu numere de Olanda si te dai pizdos, de unde p..a noastra sti tu ca o sa ne luam noi amenda, ca ascultam muzica ?

– Mai in fata, pe dreapta, este o benzinarie si acolo este un echipaj care are camera fixata pe intrarea asta in oras, au fost multe plangeri la politie ca e soseaua plina de chistoace si se trece des pe rosu, erau si ieri si azi de dimineata, au dat si la radio ca vor supraveghea zona si nu iarta pe nimeni !
Se face verde si verii mei romani, pleaca de pe loc cu scartait de roti, nu inainte de a imi recita cateva versuri despre mama, sfinti si alte parti intime, totul culminand cu un :
– Multa …m…e, cocalare !

Ajungem la urmatorul stop si ca sa imi arate ei cate de smekeri sunt, intra pe banda de stanga, depasesc 5 masini si se baga inapoi pe banda pe care conduceam si eu, chiar in cand se facea semaforul rosu pentru inainte si franeaza brusc, obligandu-ne sa franam la randul nostru.

Se face verde si se aude acelasi scartait de roti si demaraj fortat al batranului Passat…
Peste 300 de metrii, ii vad pe dreapta si politia, ii cobora pe toti 4 din masina, cu armele atintite spre ei, bag si eu in benzinarie si ma opresc ca multi alti participanti la trafic sa ma uit la circul iscat.

Speedy Gunzales plangea, ailalti, au inghitit tigarile( care mai aveau) si politistii ii explicau in engleza soferului, cum sa scoata actele, incet si cu calm, ca sa nu le dea motive sa traga Român din Olanda. Bogdan: „Vad paralel cu mine un Passat gri cu numere de Suceava. In el stau 4 bărbați si cu geamurile deschise, fumează si asculta manele la maxim. Urla șoseaua de la Guta (cred), doar a jale.- Vere roman, lasa muzica mai usor si sa nu aruncati chistoacele pe sosea ca va agata politia si va rade cat un 105 euro de fiecare muc aruncat....Peste 300 de metrii, ii vad pe dreapta si politia, ii cobora pe toti 4 din masina, cu armele atintite spre ei, bag si eu in benzinarie si ma opresc ca multi alti participanti la trafic sa ma uit la circul iscat....” 2
– Mi no spik, me no andarstend uat iu sey, vorbea speedy !

Ma apropii si ii explic politistului in Olandeza, ca pot traduce pentru el, sunt roman si ii pot ajuta sa inteleaga ceea ce domnii politisti doresc.
– Put your hands on the car and do not move, we will check you for drugs/ alcohool and weapons !
– Zice sa puneti mainile pe masina si sa stati nemiscati, o sa va controleze de droguri, arme si alcool!
– okey okey, zice Speedy!

Vere, facem orice bagami-as …. numai sa nu traga, ca am 3 copii acasa. Vasile, pune mânile pe acoperisu la masina, ca ne pusca astia !
– Driver license, and papers of the car, is your car ?
– Permisul si actele masinii, le ai ? Sa le scoti incet din torpedou daca le ai !
– E acolo vere, inauntru, plange Speedy.
– Is going to pick them up easy from the glovebox, ii explic politistului.
– Nice and slow yes ?
– Incet si frumos !
– F…i tigara ma-tii, Dorine !Daca ne prinde astia cu iarba aia ne da-nchisoare, sa moara copii tai, plange si mai tare Speedy.

Scoate asta plangacios actele, le inmaneaza frumos politistului si Dorin, da sa se scarpine la cap, politistul din spatele lui sesizeaza miscare si ii trage una peste scafarlie de pica Dorin pe jos si incepe un circ de cateva secunde in care se distingeau vorbe din toate limbile posibil vorbite in Olanda….” Ho Ho ..Hoo, nu trage mancaț-as, Calm down, stay down, keep your hands away from your body” Tvoiu matii, sa nu traga, ma scarpinam, uat uat iz dis, aoleu”. Sareau lacrimile de frica din ochii lui Speedy ca la tasnitorile alea de prin parcuri, eu ma prapadeam de ras privind la spectacolul gratuit.
– Is ok, is ok, no shoot, calm down, stay down, zice politistul din spatele lui ” Dorin”, cu arma indreptate catre ceafa lui, asteptand sa se calmeze animalul.
– Iz ok iz ok, spune si cel de jos, mi iz calm iz calm me good baiat, boy…

– Can you tell them that we saw them on car cam, that they trow away their cigaretes over the window, speeding with 60 per hour in a 35 limit zone and playing very loud music on their audio system, we invite them to police station to pay like 327 euro the fine, cash only for foreign people and exact amount of money, the machine does not give change.

– Zice ca aveti de plata 327 de euro, ca au pe camera imaginile in care doi dintre voi arunca tigarile pe strada si ai condus cu aproape 60 la ora intr-o zona unde viteza limita este de 35 maxim ( 30 in realitate), va invita la sectie sa platiti pe loc suma si va da tichet, masina care va ia banii, nu da rest, sa aveti suma exacta la voi.
– Moaaamaaa, nu avem atatia bani, doar ce am venit si noi acum 3 zile si nici nu am luat banii macar, sa moara copii mei daca am atatia bani…

– He told me they do not have so much money with them, they just started to work 3 days ago and they was not payed yet !
– No problem, we take the car as guarantee, they have to pay the money in 3 days max and also a park tax of 28€ per day.

– Mai bine platiti acum, ca va confisca masina si o sa trebuiasca sa platiti ijca 28 euro pe zi, cat o tine in garaj la ei, maxim 3 zile dupa care, o valorifica si va da restul banilor dupa ce se vinde masina la ARN ( un fel de cimitir de masini, pentru distrugere si revalorificare).
– Stai, stai asa, sa ne uitam sa vedem, scoateti toti banii f..va in gura de bulangii. Vere ai sa-mi dai si mie 50 de euro, te roaga fratioru’ tau , sa moara mama, iti dau banii inapoi cu dobandaz ajuta-ma, te rog!

-N-am, doar ce am inceput munca acum 5 zile si nu am luat banii inca, replic zambind.
– Gigi, hai ma ca avem, toti banii nostrii pe saptamana viitoare, uite 330 de euro sunt toti, zice Dorin care, se ridicase intre timp si scotocea intr-o poseta din aia pe care scria “Adidbas”.

-Mergeti cu politistii si va vor explica ei cum sa introduceti banii si la sfarsit o sa primiti un bon cu suma datorata si pentru ce a fost amenda !

– Multumim frate, noroc cu tine ca ne-mpusca astia, nevinovati, e rai aicea!
– Sunt rai Român din Olanda. Bogdan: „Vad paralel cu mine un Passat gri cu numere de Suceava. In el stau 4 bărbați si cu geamurile deschise, fumează si asculta manele la maxim. Urla șoseaua de la Guta (cred), doar a jale.- Vere roman, lasa muzica mai usor si sa nu aruncati chistoacele pe sosea ca va agata politia si va rade cat un 105 euro de fiecare muc aruncat....Peste 300 de metrii, ii vad pe dreapta si politia, ii cobora pe toti 4 din masina, cu armele atintite spre ei, bag si eu in benzinarie si ma opresc ca multi alti participanti la trafic sa ma uit la circul iscat....” 2), zi buna si las-o mai usor ca Speedy Gonzales nu functioneaza aici !