Robert Adam: „Nu am mașină de zece ani. Mă deplasez în oras cu autobuz (chiar și de noapte) troleu, tramvai. Merg mult pe jos….Nu folosesc taxi, sau rarisim. Alegerile mele țin de …”

(Last Updated On: July 18, 2019)

În ultimii 11 ani, numărul de mașini din România a crescut cu aproape trei milioane. În anul 2007, numărul de mașini din România era de 3,5 milioane, iar la finalul anului trecut ajunsese la 6,4 milioane.

Creșterea parcului auto nu este, totuși, cea mai bună veste. De ce? Pentru că, de exemplu, în anul 2010, mașinile mai vechi de 15 ani erau în proporție de 26% din total, în timp ce la sfârșitul anului trecut ponderea mașinilor mai vechi de 15 ani crescuse la 47%, scrie rfi.ro.

Robert Adam: „Nu am mașină de zece ani. Mă deplasez în oras cu autobuz (chiar și de noapte) troleu, tramvai. Merg mult pe jos....Nu folosesc taxi, sau rarisim. Alegerile mele țin de ...” 1

Nu toți românii aleg însă să folosească mașina.

Robert Adam a scris pe Facebook: „Modalitățile de deplasare spun ceva despre cine ești

Aici se manifestă plenar firea mea plebee. Nu am mașină de zece ani. Mă deplasez în oraș, inclusiv în București, cu metrou, autobuz (chiar și de noapte) troleu, tramvai. Merg mult pe jos. Din oraș spre aeroport iau troleu sau autobuz, tren, autocar sau metrou acolo unde există. Între orașe, cu trenul, ride sharing, avion (de puțini ani am renunțat la autocar). Am luat și feribotul.

Internațional, cu avionul, de foarte multe ori, cele mai multe, low cost.

Nu folosesc taxi, sau rarisim. Uber sau Bolt, și mai rar.

Am închiriat mașină de două ori, în Grecia.

Alegerile mele țin de ecologie, dorința de a fi relaxat în timpul călătoriei sau de rațiuni financiare (de ce să cheltui pe avion bani mai mulți care îmi pot face o vacanță mai agreabilă).
Cred că orașele mari sunt pentru oameni, nu pentru mașini, iar în centrele istorice traficul trebuie restricționat.”