(Last Updated On: July 12, 2019)

Cel puţin şapte persoane, inclusiv şase turişti au murit, iar alte 100 au fost rănite în urma unei furtuni violente care a afectat nordul Greciei.

Printre victime se numără şi două persoane de naţionalitate română, au anunţat autorităţile. O femeie şi un băiat de opt ani, ambii de naţionalitate română, au decedat în urma prăbuşirii acoperişului unui restaurant din localitatea Nea Plagia, informează digi24.ro.

Raluca Moianu a scris pe Facebook: „Eu am facut aceasta poza.Furtuna ne-a prins pe autostrada, in Sithonia.Nu am vazut in viata mea asa ceva si sper sa nu mai am vreodata parte.Drumurile au fost blocate de copaci cazuti si interventiile pompierilor au durat multe ore.Promit ca data viitoare cand plec sa ma uit cu atentie la avertizarile meteo.Acum e senin si sper sa ramana asa.”

Raluca Moianu, în Grecia: "„Eu am facut aceasta poza.Furtuna ne-a prins pe autostrada, in Sithonia. Nu am vazut in viata mea asa ceva si sper sa nu mai am vreodata parte. Drumurile au fost blocate de copaci cazuti și..." 1

Cei doi români, femeia şi copilul ei de opt ani, care au murit în timpul furtunii din Halkidiki, Grecia, sunt din Cluj-Napoca, la fel ca şi bărbatul rănit, care este tatăl copilului.

Ministrul de Externe Teodor Meleşcanu a anunţat că tatăl din familia celor doi români decedaţi în Grecia în urma unei furtuni violente va fi externat vineri din spital. Oficialul din Guvern a spus că vor fi eliberate certificate de deces pentru a putea fi repatriate corpurile mamei şi copilului.