(Last Updated On: July 19, 2019)

Eurodeputatul PNL Siegfried Mureșan a afirmat, joi, că sistemul medical din România este „la pământ”, dar chiar și așa nimeni nu demisionează, comparând acest fenomen cu situația din Finlanda, acolo unde Guvernul Sipila și-a anunțat demisia pentru că nu a reușit să reformeze acest sector.

„În Finlanda, Guvernul Sipilä și-a anunțat demisia acum 4 luni din cauză că nu a reușit să reformeze sistemul medical. Cu toate acestea, sistemul de sănătate din Finlanda rămâne unul dintre cele mai bune din lume.

Ovidiu: „Sunt medic și am lucrat și pe urgență și pe ATI ...în sistemul de stat ... NU mi se pare corect ca să-mi cumpăr io. medicamente pentru că spitalul nu are din cauza unora care nu au conștiință sa plătească asigurări de sănătate...” 1
(foto arhiva)

În România, sistemul medical e la pământ și nimeni nu vrea să-și dea demisia. Nici măcar acest iresponsabil purtător de cuvânt al CNAS care ne spune că «oamenii mor oricum», și cu, și fără sistem informatic”, a scris Siegfried Mureșan pe pagina sa de Facebook, citat de b1.ro.

Ovidiu Dragos Argesanu a scris pe Facebook: „Pentru cei care nu inteleg ce am vrut sa spun…
1) sunt medic și am lucrat și pe urgență și pe ATI …in sistemul de stat
2) am fost operat în urgență acum câțiva ani în Vâlcea și am scăpat cu viață mulțumită medicilor
3) sunt contribuabil la sistemul de sănătate de 32 de ani! Cam atât am in campul muncii.
Asta îmi dă dreptul să îmi spun părerea despre sistemul de sănătate.

Așa că NU mi se pare corect că să mi cumpăr io. medicamente pt că spitalul nu are din cauza unora care nu au conștiință sa plătească asigurări de sănătate

NU mi se pare corect sa sufere cei care au conștiință civică pt ceilalți care încearcă să eludeze statul cum pot.
Și NU mi se pare corect ca oameniit cinstiți să plătească pentru alții și în numele unei iubiri de aproape prost înțelese sa ajut pe cine fuge de răspunderea de a se ajuta singur.

Adică unii nu.munceac, stau pe ajutoare sociale din banii noștrii și să le mai și asigur sănătate gratuita?
Știți că sunt unii care primeau ajutoare sociale și când au fost puși să facă munca s au îmbolnăvit subit? De ce sa le asigur acelasi tratament medical.

I as ajuta? Bineînțeles. Nu știu cât. Dar mă.gandesc la asta.
Și.nu uitați că statura bipeda nu ne face oameni, ci modul în care gândim și acționăm.”

Demnitarul european a explicat că, pentru că sistemul informatic al CNAS este „la pământ” de 18 zile, ministrul Sănătății trebuie să-și dea demisia. Odată cu ea, adăugă Mureșan, șeful CNAS și purtătorul de cuvânt din instituție trebuie să demisioneze și ei.