Otilia Tiganas: „Ce-mi pot dori azi, la 55 de ani, eu medic român cu mare vechime, e ca interesele soțiilor/fiicelor/verișoarelor de parlamentari și care măcar au absolvit medicina, să coincidă cât de mult cu ale mele….Altminteri, ne putem trezi cu o Ordonanță cum că…”

(Last Updated On: July 16, 2019)

Sistemul medical trece prin mari transformări. Salarii mărite la unii, spitale renovate, spitale regionale blocate. Acum, ministrul Sănătății dorește să trimită pacienți sub acoperire care sa prindă medici care i-au mita.

Otilia Tiganas a scris pe Facebook: Ce-mi pot dori azi, la 55 de ani, eu medic român cu mare vechime, e ca interesele soțiilor/fiicelor/verișoarelor de parlamentari și care măcar au absolvit medicina, să coincidă cât de mult cu ale mele.

Otilia Tiganas: „Ce-mi pot dori azi, la 55 de ani, eu medic român cu mare vechime, e ca interesele soțiilor/fiicelor/verișoarelor de parlamentari și care măcar au absolvit medicina, să coincidă cât de mult cu ale mele....Altminteri, ne putem trezi cu o Ordonanță cum că...” 1

Nu-i exclus să ne suprapunem interesele, nu? Altminteri, ne putem trezi cu o Ordonanță cum că, din pricina deficitului de medici la noi, poți deveni internist dacă ai medie peste 9 la Liceul Sanitar. Și n-am chef amu să mă apuc să învăț iar pentru capacitate/BAC! 😃”

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, intenționează să trimită în spitale pacienți “sub acoperire” pentru a identifica angajații care condiționează actul medical de mită. Acesta este unul dintre pașii unei strategii anti-corupție mai ample, gândite de Ministerul Sănătății, a declarat Sorina Pintea pentru HotNews.ro.

“Eu cred că sunt și medici cinstiți, dar știm cu toții că lucrurile pe această parte sunt încă nerezolvate.

Sunt spitale în această țară unde medicii spun: ‘Nu este nevoie, mulțumim.’ Eu cred că nu merită acești oameni, pentru câțiva care fac asta, să fie murdăriți”, a explicat ministrul Sănătății, pentru HotNews.ro.