(Last Updated On: July 11, 2019)

Pagina de Facebook Esti din Iasi prezintă o poveste cu omenie și fără omenie. O femeie a fost alungată cu strigăte de pe terasa unui restaurant. Un client a intervenit și a făcut un gest de omenie.

Esti din Iasi: „De obicei când fac fapte bune, nu scriu și nu spun nimănui. Dar acest caz chiar m-a sensibilizat și șocat! Am venit la un restaurant renumit din oraș, unde această bunicută s-a așezat în liniște la o măsută, probabil să se odihnească sau să se ferească puțin de soarele arzător.

O bătrânică alungată cu strigăte de pe terasa unui restaurant. Cătălin: „Am reușit să aduc bătrânica înapoi, cumpărându-i de mâncare. Stând lângă ea până a terminat de mâncat pentru că, citez "Dacă pleci o să mă gonească iarăsi"... Sunt încă șocat și dezgustat.. încă îmi vine să plâng. Am o slăbiciune pentru bunicuțe, mai ales pentru cele ca ea...Dacă mai vedeți astfel de ...” 1

Cei de la restaurant, care lucrează aici, au venit, au țipat la ea și au gonit-o! Bătrânica, tot în liniște, probabil rușinată de situația în care se află, se ridică de la masă, își ia gentuță și pleacă.

Automat, am luat foc văzând ce se întâmplă, iar după o discuție aprinsă cu cei de la restaurant, am reușit să aduc bătrânica înapoi, cumparandu-i de mâncare. Stând lângă ea până a terminat de mâncat pentru că, citez “Dacă pleci o să mă gonească iarăsi”… Sunt incă șocat și dezgustat.. încă îmi vine să plâng. Am o slăbiciune pentru bunicuțe, mai ales pentru cele ca ea…

Dacă mai vedeți astfel de batranei, nu ezitați să-i ajutați, vă rog! Nu cer, nu fură ca alții din conducerea țării! Doar așteaptă “o bucățică de pâine”, nimic mai mult. Mulți bătrâni se culcă flămânzi în fiecare zi, nu au bani de medicamente și mor cu zile. Să ne mobilizăm și să fim oameni! Ajutați când aveți posibilitatea! Nu rămâneți indiferenți. Oricum pe politicieni nu-i interesează soarta lor. Doar noi putem să facem ceva pentru ei.

Sărut mâna, mamaie!
✊ Vă rugăm să distribuiți mai departe! ✊
sursa: Georgian Cătălin Hache”

Singura șansă a celor bătrâni o reprezintă pensia. Care este foarte mică. Doar cele speciale sunt uriașe. Preşedintele Klaus Iohannis a explicat ieri de ce a promulgat legea pensiilor. El a spus că, pe de o parte, pensiile sunt prea mici, iar pe de alta, că a primit asigurări de la premier că sunt bani pentru majorarea pensiilor, informează Digi 24.

“Pensiile sunt prea mici, în consecinţă se impune o astfel de lege, nemaivorbind de anumite inechităţi din sistem. O lege care corectează aceste erori este corectă.

Pe de altă parte, s -a pus problema de unde se iau banii şi pot spune că în această chestiune am discutat cu doamna prim-ministru şi am întrebat-o direct şi clar: Aveţi bani pentru pensii? M-a asigurat că la nivel de guvern s-a făcut o analiză şi sunt bani pentru pensii, după care am promulgat legea”, a spus preşedintele.