(Last Updated On: July 9, 2019)

TAROM este o companie falimentară a statului român, plină de rude a politicienilor care iau salarii serioase. Acum ministrul Transporturilor încearcă o soluție care să scoată din impas compania. „Pe tehnicul de la TAROM vom face o companie separată, TAROM-ul îi va da comenzi şi se va autosusţine”, spune ministrul Răzvan Cuc. 

Pe Facebook, Miriam Rosenţvaig a scris: „Dragă TAROM,
Îți scriu acum, la aproape 24 de ore de când una din aeronavele tale m-a adus, ce-i drept în deplină siguranță, pe târâmul țării cu lalele, canale și mori de vânt. Mai au ei și altele pe aici, dar nu despre asta vreau să îți scriu, ci pentru că vreau să anunț public că ne vom despărți cât de curând.

Miriam Rosenţvaig: „Dragă TAROM, ți-am acceptat toți pasagerii care consideră că e OK să te descalți pentru un zbor de 2 ore și jumătate. Te-am acceptat când la 12 noaptea mă lăsai în câmp ... Dar, pentru faptul că...” 1

Tarom, eu zbor cu tine de destule luni, în medie 2 zboruri pe lună. Te-am preferat dintr-un patriotism pe care nu pot să mi-l explic, dar te-am acceptat cu bune și cu rele în tot acest timp.

Te-am acceptat și cu scandalul de acum câteva zile privitor la piesele furate din aeronavele tale, te-am acceptat și cu scaunele alea ponosite, cu ecranele și porturile USB nefuncționale și ți-am acceptat toți pasagerii care consideră că e OK să te descalți pentru un zbor de 2 ore și jumătate. Te-am acceptat când la 12 noaptea mă lăsai în câmp, urmând să iau un autobuz până la aeroport și te-am acceptat și cu stewarzii și stewardesele tale care răspund cu „nu se poate” sau, în cel mai bun caz cu „o să verific” la orice problemă semnalată de un pasager.

Dar, pentru faptul că ieri a fost a doua oară când m-ai ținut o oră și jumătate pe loc, în avion, aflându-mă în imposibilitatea de a mă mișca în altă parte decât de la un capăt într-altul al avionului, dându-mi o gură de apă, nu pot să te iert.

Am zis că prima dată a fost vina Papei. Acum cine a mai venit în vizită de a trebuit să stau țintuită într-un scaun atâta timp? De ce nu poți, Tarom, să anunți dinainte că ai o întârziere, astfel încât toți cei 100 și ceva de pasageri să își poată face viața prin duty free-uri sau pe unde vor ei? De ce trebuie mereu când interacționez cu tine să am impresia că suntem într-o relație toxică în care doar eu fac sacrificii de frică să nu mă bați sau să nu mă scuipi? De ce funcționezi pe principiul „las-o, bă, că merge și asa?” tradus în „lasă proștii să stea acolo, că oricum nu au ce să ne facă”?

În ultima perioadă au avut loc schimbări dese de conducere la Tarom, iar la companie a avut loc și o descindere a DIICOT, anunță Stirile TVR. Ministrul Cuc a declarat cu câteva zile în urmă despre modificări ale structurii companiei.

„Noi oricum aveam intenţia, am vorbit cu doamna director Mezei, chiar săptămâna trecută, să transforme direcţia tehnică într-un centru de profit separat, astfel încât să se autosusţină.

Deci practic, pe tehnicul de la TAROM vom face o companie separată, TAROM-ul îi va da comenzi şi se va autosusţine, să vedem dacă e nevoie chiar de atâţia oameni câţi sunt acolo, vedem şi ce piese au pe stoc ş.a.m.d.

Mai departe, TAROM-ul funcţionează normal, tehnicul, hangarul, funcţionează normal, deci nu sunt probleme vizavi de siguranţa pasagerilor, aşteptăm rezultatele şi noi, ale anchetei, să vedem ce se întâmplă”, a spus Răzvan Cuc, comentând descinderea procurorilor.