(Last Updated On: July 9, 2019)

Rata de promovare (înainte de contestații) înregistrată de absolvenţii care au finalizat studiile liceale în promoția 2018-2019 și au susţinut probele examenului de Bacalaureat în sesiunea iunie-iulie este de 73,7% (superioară cu un procent celei de anul trecut: 72,7%).

Rata de promovare în ansamblu (înainte de contestații), incluzând și elevii proveniți din promoțiile anterioare, este de 67,2%, transmite edu.ro.

Deși rata de promovare la Bacalaureat este ridicată învățământul românesc nu este la cel mai ridicat standard.

 

Mirela Nicolae a scris pe Facebook: „Un rezultat al bacului românesc.  Azi, la IKEA Pallady, am întrebat-o pe domnișoara de la raionul “Metraje” unde au cupoanele. Vroiam să iau două resturi de material pentru confecționarea unor fețe de pernă. A făcut ochii maaari, de Scufiță Roșie ambetată și panicată:
– Cupoane?
– Da, cupoane.
– Mă scuzați, ce sunt acelea cupoane?

Mirela Nicolae: „Un rezultat al bacului românesc.  Azi, la IKEA Pallady, am întrebat-o pe domnișoara de la raionul "Metraje" unde au cupoanele. Vroiam să iau două resturi de material pentru confecționarea unor fețe de pernă. A făcut ochii maaari, de Scufiță Roșie ambetată și panicată”: 1

I-am explicat că sunt bucăți de materiale rămase dintr-un calup/rulou,/balot de panza de diferite dimensiuni, care se pun în vânzare, uneori la preț redus. Mă rog, cupon are și alte înțelesuri dar n-avea rost să-i predau economie.

– Nu știam. Vă mulțumesc că mi-ați spus. Magazinul fiind deschis recent nu are, încă, resturi de metraje.

I-am apreciat politețea și dorința de cunoaștere dar m-am gândit la tristețea învățământului românesc reflectată nu doar prin rezultatele dezastruoase ale bacalaureatilor cât, mai ales, prin analfabetismul lor funcțional, la lipsa de pregatire a profesorilor, supervizorilor și managerilor, corporatiștii neamului angajați pe poale de bani să gestioneze una din cele mai profitabile afaceri din lume. Și care aveau datoria să le explice elevilor de liceu sau proaspăt angajaților, termenul de “cupon”.
A
ltfel mă declar în continuare, fanul conceptului IKEA.”