(Last Updated On: July 13, 2019)

Președintele Federației Române de Tensi, Ion Țiriac, a vornit despre meciu Simonei Halep de astăzi din finala de la Wimbledon.

Omul de afaceri a analizat în amănunt schimbările survenite în jocul româncei, potrivit stiripesurse.ro.

Ion Țiriac a găsit motivul principal pentru care Simona Halep joacă atât de bine la Wimbledon: 'Durează 3-6 luni de zile' 1

„”La finala de la Roland Garros (n.r. câștigată de Barty contra lui Vondrousova), am plătit loja aia, dar am stat doar 4 game-uri. Am plecat!

După meci am făcut o afirmație pe care mi-o asum despre Barty. Faptul că fata asta nu știe să citească, să scrie, dar știe să joace tenis.

Se vede din avion că are o școală de tenis, școala australiană. Fizicul nu o avantajează. E chiar mai scundă decât Halep. Dar calitatea fizică e incredibilă! Fata asta sare 40 de centimetri când servește, își aruncă mingea în față. Simona face altceva.

Simona pune mingea în joc într-o manieră sau alta, și din când în când o plesnește cu 170 de kilometri pe oră.

Niciodată 180-190, așa cum face Serena în mod obișnuit. Pentru a schimba acest serviciu durează 3-6 luni de zile și cam 1000 de servicii pe zi. În fiecare zi, fie că plouă sau e soare.

L-a îmbunătățit pentru că aruncă mingea mai jos. A fost mult vânt la Wimbledon și în primele tururi nu a fost foarte bine. Am înțeles că a fost excepțională cu Svitolina, în schimb. În plus are un antrenor, care de bine de rău a dus-o în finală la Wimbledon.

E și Darren pe acolo, o mai sfătuiește și el. Simona a mai progresat mult și la mingile normale, la bază tenisului. Ea a fost mereu bună la loviturile excepționale, ieșite din comun, dar la bază, ca să dea mingea aia pe prosopul ăla de 20 de ori împrejur, n-a avut asta”, a declarat Ion Țiriac.