(Last Updated On: July 19, 2019)

România plătește salarii pentru zeci de mii de profesori. Elevii când termină școala nu au nici cele mai elementare noțiuni privind succesul în viață. Fericiți cei care nu și-au distrus mintea cu teoreme și alte formule nefolositoare în viață.

Gabriela Cristea: „Încă visez ca am teza la fizica si ma trezesc lac de apa…încă trăiesc coșmarul ca voi rămâne repetenta pentru ca nu sunt in stare sa învăț mecanic niște formule sau teoreme pe care un profesor fără vocație ni le preda după un caiet. (Într-o pauza am “furat” celebrul caiet pentru ca am fost curioasa daca profu se descurca si fără el, așa cum ne cerea noua…pentru asta a fost cat pe ce sa nu trec clasa)😜”

Gabriela Cristea: „Încă visez ca am teza la fizica si ma trezesc lac de apa...încă trăiesc coșmarul ca voi rămâne repetenta pentru ca nu sunt in stare sa învăț mecanic niște formule sau teoreme ... Într-o pauza am “furat” celebrul caiet pentru ca am fost curioasa daca profu se descurca si fără el, așa cum ne cerea noua...” 1

Ovidiu Atanasiu, pentru contributors.ro, preluat de Hotnews:
1. Business-ul are nevoie de „tigri” și noi producem „iepurași”. Pe bandă rulantă.

”Tigri”, adică oameni dezinvolți, comunicativi, colaborativi. Plini de energie și creativi. Oameni asumați, deschiși, capabili să-și exprime punctul de vedere, capabili să ia decizii, constructivi. Cu obiective clar setate. Adică invers față de produsul final al educației naționale.

Intrat în școală, un copil învață de la cea mai mica vârstă că profesorul este un fel de zeu pe care nu trebuie să-l deranjezi cu întrebări. Pe care nu-l deturnezi de la modul în care și-a propus să desfășoare o oră. Este intrată în cultura noastră idea că, la școală, copiii trebuie să fie ascultători, umili. ”Să fii cuminte. Să asculți pe doamna.”. Un copil educat 18 ani întru umilință nu se va transforma într-un ”tigru” la maturitate.