(Last Updated On: July 16, 2019)

Laura Codruța Kovesi are parte de un nou Parlament European cu noroc. După ce a scapăt cu greu de atacurile grosolane ale Guvernului României, noul Parlament European a negociat funcțiile in așa fel încât Kovesi va fi numita procuror șef european. O spun cei de la Financial Times.

Franța a căzut de acord pentru a o susține pe Laura Codruța Kovesi la funcția de procuror șef european, în ciuda faptului că are un candidat propriu, relatează marți seară Financial Times, potrivit Digi 24.

Franța își schimbă poziția și o susține pe Kovesi la șefia Parchetului UE, spun cei de la Financial Times 1

Cotidianul Financial Times relatează, citând surse franceze și românești, că decizia Franței de a o susține pe Laura Codruța Kovesi vine după ce Emmanuel Macron a ieșit triumfător după negocierile de luna trecută privind pozițiile de conducere din Uniunea Europeană, inclusiv pentru conducerea Băncii Central Europene

Postul va fi ocupat de Christine Lagarde, din Franța.

Un oficial francez de rang înalt a declarat sub protecția anonimatului că schimbarea de atitudine în privința Parchetului UE a venit din nevoia de balans geografic pentru pozițiile superioare ale UE, deoarece Estul Europei nu a primit niciuna.

De asemenea, schimbarea de poziție a Parisului în privința funcției de procuror șef european vine și ca un angajament al sprijinirii statului de drept și al eforturilor făcute de Laura Codruța Kovesi în acest sens, în România.