(Last Updated On: July 22, 2019)

În zilele călduroase din această vară înghețata este un desert perfect, mai ales pentru copii.

Pentru ca aceștia să se bucure de înghețată, doctorul Alexandra Lațcu a ținut să combată mitul care spune că din cauza acesteia copiii fac „roșu în gât”.

Dr. Alexandra Lațcu a scris pe Facebook: „Mituri in pediatrie: Nu trece zi la cabinet sa nu ma întâlnesc cu un părinte/ bunic care sa zică – A mâncat ieri înghețata si acum tușește.

Dr. Alexandra Lațcu: „Lăsați copiii să mănânce înghețată! Nu fac roșu în gât de la înghețată...Ei bine, hai sa lămurim asta pentru totdeauna si sa lăsam copiii sa se bucure de vara”: 1

Ei bine, hai sa lămurim asta pentru totdeauna si sa lăsam copiii sa se bucure de vara: “roșu in gât” in termeni medicali faringita acută este provocată de un virus sau o bacterie. Atunci cand gâtul este foarte roșu apare senzația de arsura, iritație si inflamatie. Un ceai cald sau o supica calda accentuează senzația de arsura. Exact așa cum atunci cand avem o arsura pe piele, punem o compresa rece/ apa rece la fel si intr-o faringita înghețata sau un iaurt rece pot ameliora senzația de durere si inflamația.

🍦Așadar, copilași, aveți LIBER LA ÎNGHEȚATA!”

Cei de la Spitalul Virtual pentru Copii au scris pe Facebook: „Astăzi m-am amuzat teribil citind postarea colegei mele dr Alexandra Latcu.

Nimic de adăugat la cele notate de Alexandra. Concluzia este pertinenta si exprimata cât se poate de clar – un copil normal POATE mânca înghețată.

Si poate sta in curent, acum in vacanță. Dacă e sănatos, nu pățeste nimic. După cum vă asigură un mare expert in “domeniul curentului”, prietenul meu Vasi Rădulescu (care nu obosește in a vă convinge că nu curentul e sursa tuturor relelor… Multumesc Vasi pentru postarea cu Misiunea Apollo11😄)

O vacanța frumoasă tuturor!”