(Last Updated On: July 21, 2019)

De ce șoferii români nu au răbdare să treacă un grup de copii pe trecerea de pietoni și forțează să meargă printre ei?

Potrivit Pro Motor, s-a stabilit că maximul de agresivitate la volan pe care îl poate atinge un şofer are loc vinerea, în jurul orei 17.45. Apropierea weekendul-ului şi acumularea de oboseală din timpul săptămânii fac ca agresivitatea la volan să atingă cotele maxime, explică pentru Adevărul.ro profesorul universitar Mihaela Rus, preşedintele Asociaţiei de Psihologie şi Siguranţă Rutieră „PsihoTrafiQ”.

Oana Moraru: „De trei săptămâni merg în drumeții cu grupuri de 60-70 de copii.

La traversarea străzii (de obicei la intersecția unui DJ cu o stradă secundară, monitorii de tabără se postează la distanță, de o parte și de alta a drumului, și semnalează mașinilor să oprească. In loc cu vizibilitate bună pentru toți.

De ce șoferii români sunt agresivi cu copiii de pe trecerea de pietoni? Oana Moraru: „De trei săptămâni merg în drumeții cu grupuri de 60-70 de copii... Grupul e pregătit să treacă organizat, compact. De fiecare dată, fără excepție, șoferii noștri minunați - femei sau bărbați - forțează trecerea, cu botul mașinii, prin șirul de copii, în ciuda gurii mele mari și a acceselor de nervi amestecate cu explicații. Și așa se vede o natiune dacă are in ...” 1
(foto arhiva)

Grupul e pregătit să treacă organizat, compact. E șir lung de copii, însoțiți de 10 alți monitori care îi flanchează. Durează un minut să treacă toți sau chiar mai puțin.

De fiecare dată, fără excepție, șoferii noștri minunați – femei sau bărbați – forțează trecerea, cu botul mașinii, prin șirul de copii, în ciuda gurii mele mari și a acceselor de nervi amestecate cu explicații.

Și așa se vede o natiune dacă are in instinct comportament preventiv si protector pentru copiii ei. Jalnici suntem!
Am în grup un monitor din Finlanda. E șocat si ingrozit.

Eu am inventat înjurături noi și lungi. Le țin incă în mine, ca-s copiii aici :(”