(Last Updated On: July 12, 2019)

Mircea Badea a pierdut în primă instanţă procesul pe care i l-a intentat lui Mălin Bot pentru „afirmaţii mincinoase şi denigratoare“. Tribunalul a motivat decizia spunând că reclamantul îşi expune opiniile într-un mod asemănător celui imputat pârâtului.

Mircea Badea a pierdut, în primă instanţă, procesul prin care îi cere 250.000 de euro daune morale lui Mălin Bot pentru că l-a calomniat într-o serie de texte publicate pe Facebook şi blog. Decizia nu este definitivă şi a fost deja atacată la Curtea de Apel de Mircea Badea, informează adevarul.ro.

De ce a pierdut Mircea Badea procesul intentat lui Mălin Bot. Ce spun judecătorii în acest caz 1

Carmen Dumitrescu a scris pe Facebook: „Mircea Badea l-a dat în judecată pe Mălin Bot, pe motiv că Mălin Bot l-ar fi denigrat. Iar Badea a pierdut. Nu comentez prea mult, dar, căpătând experiență la rândul meu prin tribunale, remarc că toți ăștia care dau oamenii în judecată au un anume profil psihologic.

În fine, nu despre asta era vorba. Ci despre motivarea instanței în acest caz. Practic, instanța zice, în cuvintele ei, că Mircea Badea nu poate pretinde de la Mălin Bot să aibă un comportament superior, atâta vreme cât Badea însuși se leagă de oameni aiurea în emisiunea lui. Un fel de “ce ție nu-ți place altuia nu face!”, dar în termeni juridici. De aia eu cred că mai e niște dreptate pe lumea asta. Puțină, dar mai e. Și mă bucur când o văd.”

„Reclamantul este o persoană publică, cu apariţie frecventă la televizor, fiind de altfel prezentatorul unui show TV, persoană care îşi expune opiniile într-un mod asemănător celui imputat pârâtului, aşa încât tribunalul reţine că acesta s-a expus voit criticii. Tribunalul are în vedere în privinţa toleranţei reclamantului la eventualele afirmaţii care pot fi apreciate ca jignitoare, că însuşi acesta este cunoscut ca având un stil jurnalistic mai mult decât acid, deseori presărat cu expresii de genul celor imputate prin acţiunea de faţă, aspect rezultat atât din înscrisul ataşat de pârât la dosar, cât şi din dovezile administrate de reclamant.

În plus, tribunalul are în vedere faptul că între părţile litigante există o dispută veche, întinsă pe parcursul mai multor ani, rezultată din divergenţele de opinie ale acestora, care de altfel, aşa cum s-a arătat la ultimul termen de judecată şi cum rezultă din înscrisurile depuse de reclamant, a condus la chemarea în judecată a reclamantului ca pârât, într-un alt proces, pentru fapte asemănătoare“, se arată în motivarea instanţei de judecată.

Mircea Badea l-a dat în judecată pe Mălin Bot pentru o serie de afirmaţii făcute în perioada iunie 2015-martie 2018. „Un reprezentant al trustului Intact a dat asigurări că Badea nu a păţit nimic, pentru că maimuţele sunt obişnuite să cadă de la înălţimi mari, din copaci sau de pe clădiri“, „Oligofrenul Mircea Badea ar vrea să ştie ce zic eu despre cazul Truică şi implicarea lui Dan Andronic“, „Aceeaşi instituţie care nu a fost preocupată niciodată de incitările la violenţă ale unor propagandişti ai corupţilor, cum e servitorul infractorului Voiculescu, Mircea Badea“, sunt doar câteva dintre afirmaţiile făcute de Bot.

Avocaţii lui Badea susţin că afirmaţiile făcute de Bot sunt „mincinoase, calomniatoare, deosebit de grave şi au afectat puternic imaginea şi reputaţia reclamantului“.