Dacian Cioloş, negocieri cu președintele Franței pentru desemnarea Laurei Codruța Kovesi în funcția de Procuror șef European. Dacian Cioloş: „Azi am discutat cu președintele Emmanuel Macron despre finalizarea procedurii de desemnare a procurorului-șef european. Am convenit să …”

(Last Updated On: July 6, 2019)

Laura Codruța Kovesi, atât de atacată de PSD, se pare că primește sprijinul Franței. Dacian Cioloș a discutat cu președintele Emmanuel Macron despre numirea acesteia în funcția de Procuror șef European

Dacian Cioloş: „Azi am discutat cu președintele Emmanuel Macron despre finalizarea procedurii de desemnare a procurorului-șef european.

Am convenit să lucrăm împreună pentru a realiza cât mai repede nominalizarea șefului Parchetului European, pornind de la sprijinul pe care Laura Codruța Kovesi l-a obținut în Parlamentul European”.

Dacian Cioloş, negocieri cu președintele Franței pentru desemnarea Laurei Codruța Kovesi în funcția de Procuror șef European. Dacian Cioloş: „Azi am discutat cu președintele Emmanuel Macron despre finalizarea procedurii de desemnare a procurorului-șef european. Am convenit să ...” 1

Dacian Cioloş, liderul grupului Renew Europe din Parlamentul European, din care face parte și partidul președintelui Emmanuel Macron, a declarat miercuri că, după repartiţia funcţiilor de conducere stabilită în Consiliul European de marţi, candidatura Laurei Codruţa Kovesi la Parchetul European se bucură de un nou argument – cel al echilibrului geografic. Fostul premier a anunțat că se va implica pentru a o susține pe fosta șefă DNA să ajungă procuror-șef european și că va face acest lucru mai ales purtând discuții cu partenerii francezi din interiorul grupului Renew, potrivit G4Media.

„Vom ajuta noua preşedinţie a Consiliului Uniunii Europene să ajungă la un acord cu Parlamentul European, inclusiv prin discuţii cu partenerii noştri francezi din familia noastră politică”, a declarat Dacian Cioloş într-o conferinţă de presă a Renew Europe la Bruxelles.