(Last Updated On: July 15, 2019)

Viorica Dăncilă și Gabriela Firea s-au certat luni in ședința PSD. Cele doua vor sa candideze la alegerile prezidențiale si nu se înțeleg.

CEX al PSD a votat ca partidul să aibă candidat propriu la prezidențiale și să înceapă negocieri cu partidul lui Victor Ponta și cu ALDE pentru susținerea candidatului PSD. Singurul care a votat împotrivă a fost Dumitru Buzatu, șeful PSD Vaslui.

Jurnalista Ramona Avramescu: „Viorica Dăncilă, Gabriela Firea şi Carmen Dan au lăsat deoparte orice fasoane privind bunele maniere sau disciplina de partid şi se ceartă fără perdea, cu voci aproape gâtuite de emoţie în faţa şi în spatele camerelor de filmare (de iritare, doamna premier a făcut şi un dezacord când i-a dat replica lui Carmen Dan, dar asta nu mai e de fapt o ştire).
Cearta mare, Viorica Dăncilă și Gabriela Firea, în ședința PSD. Ramona Avramescu: „Colegii care sunt la CEX povestesc că țipetele din şedinţă se aud de pe holuri, ca în vremurile bune de dinainte să impună Dragnea dictatura. Miza e ...” 1

Colegii care sunt la CEX povestesc că ţipetele din şedinţă se aud de pe holuri, ca în vremurile bune de dinainte să impună Dragnea dictatura. Miza e, aparent, candidatura la prezidenţiale, în realitate, doamnele se ceartă pe tiara de regină a PSD, cu toate privilegiile aferente.

Mă întreb la ce s-o gândi Liviu Dragnea în sala de activităţi de la Rahova, când îşi priveşte amazoanele la televizor, păruindu-se în văzul lumii, ca în partidele alea sorosiste demne de dispreţ, în care vorbeşte fiecare când are chef, în loc să se comunice organizat, doar prin vocea liderului suprem.

Trebuie să fie insuportabil ca după ce ţi-ai pierdut libertatea şi partidul, să nu ai nici măcar satisfacţia să poţi spune, ca eternul prezidenţiabil Corneliu Vadim Tudor:
,,Pe mine femeile nu m-au trădat niciodată, nici în politică, nici în viaţă!”

Gabriela Firea, citata de Digi 24: „Suntem colegi, sub nicio formă nu vreau să polemizăm, să fie o dispută între noi.

Dvs. sunteți cea care a spus prima că nu candidați. Ba chiar ați subliniat asta.

Ați spus că nu candidați după care ați spus că vă puneți la dispoziția partidului și nu excludeți. Trebuiau stabilite niște reguli, haideți să le respectăm. Și să nu ne plângem apoi că presa cere reacții. Această cenzură nu funcționează.

Consider că scorul de la europarlamentare e un accident. Sper să facem tot ce ține de noi să schimbăm acest accident.

Sunt puțin surprinsă neplăcut de faptul că avem relații reci cu partenerii noștri de guvernare. Este o prăpastie între noi, pentru că nu am discutat cu ALDE despre prezidențiabil. Eu nu cred că domnul Tăriceanu este un om absurd, eu cred că declarația lui de aseară vine tocmai pentru că noi am amânat o decizie, că am tărăgănat, că venim ultimii cu un candidat. S-a creat o prăpastiem discutăm cu partenerii noștri prin intermediul televizorului.

Eu sunt convinsă că vom ieși cu o decizie rațională, să fie o decizie tranșantă, hotărâtă, să pornim de la ideea că suntem învingători. Noi parcă ne așteptăm deja că pierdem și părem demobilizați. Oamenii noștri sunt îngrijorați. Eu mi-aș dori un candidat din PSD, dar haideți să luăm o decizie.

Sondaje s-au făcut și în anii trecuți, știm foarte bine cum stăm, haideți să luăm o decizie. Toți ne spun că nu vrem să luăm taurul de coarne. Sau poate, nu știu, deciziile nu se iau în CEX.

Viorica Dăncilă: Deciziile nu se iau în altă parte! Nu am luat nicio decizie fără să discut în CEX. Alaltăieri am discutat cu partenerii de la ALDE. Draga mea, am spus acest lucru pentru că rezultatele trebuie decontate, eu le decontez. Dacă vor fi rezultate slabe, eu le decontez.

Gabriela Firea: Ori nu ascultați, ori vă faceți că nu auziți.

Viorica Dăncilă: Nu pot să spun că nu îmi asum mandatul pe care îl vor colegii. (Gabriela Firea îi reproșează că îi creează probleme) Nu, nu creez probleme. (Schimb de replici simultane între Gabriela Firea și Viorica Dăncilă)

Viorica Dăncilă: Ați avut ceva de reproșat și fostului președinte și aveți ceva de reproșat și actualului președinte.