(Last Updated On: July 2, 2019)

Comisia Juridica a Camerei Deputatilor a adoptat, marti, raportul asupra proiectului pentru modificarea unor acte normative privind votul in strainatate la alegerile prezidentiale.

Astfel, este interzisa prezentarea sondajelor realizate la iesirea de la urne, inainte de ora 24:00, ora Romaniei, a zilei alegerilor.

Un alt amendament introdus la propunerea USR si PNL se refera la faptul ca listele electorale suplimentare din strainatate se fac si in format pe hartie, in cazul existentei unor disfunctionalitati, transmite ziare.com.

Catalin Striblea: „Alegerile prezidentiale din România vor avea loc pe 10 si 24 noiembrie. Adica mai sunt patru luni si nu exista decat un candidat oficial. Intre timp, in Statele Unite au inceput dezbaterile electorale ale democratilor, iar primele candidaturi le stim de sase luni.  Cei 21 de candidati au o...” 1

In diaspora votul se desfasoara pe parcursul a trei zile – vineri, sambata si duminica.

De asemenea, in diaspora, la ora 21:00, cand se inchid sectiile, alegatorii care se afla la sediul sectiei de votare, precum si cei care stau la rand pot sa isi exercite in continuare dreptul de vot.

Catalin Striblea a scris pe Facebook: „Alegerile prezidentiale vor avea loc pe 10 si 24 noiembrie. Adica mai sunt patru luni si nu exista decat un candidat oficial. Intre timp, in Statele Unite au inceput dezbaterile electorale ale democratilor, iar primele candidaturi le stim de sase luni.

Cei 21 de candidati au o dezbatere vie, pe teme reale, se contrazic, argumenteaza, sunt analizati de ochii publicului, cu mai bine de un an inainte de data alegerilor. Dar mai important este ca ei construiesc proiecte politice care sunt testate.

Aceasta este diferenta majora fata de noi, unde si alegerile prezidentiale sunt tratate ca un tun. Sa se faca repede, sa nu fie pusi la incercare, sa dea cu o perdea de fum si mai ales sa nu se afle multe despre candidati. Asta inseamna ca si alte proiecte politice si sociale sunt tratate la fel, adica superficial.”