(Last Updated On: July 15, 2019)

Carmen Dan si-a dat demisia luni din funcția de ministru de Interne. Ea este acuzata ca a coordonat acțiunea brutala împotriva manifestanților pașnici din 10 august. Reamintim, Jandarmeria este cercetată dupa ce a gazat femei, copii si bătrâni. Nici pana la aceasta ora Jandarmeria nu a spus ce gaze de lupta a folosit.

 

Carmen Dan și-a anunțat demisia, înaintea Comitetului Executiv al PSD, anunta RFI: “Înțeleg că nu intră în discuție nici un criteriu de neperformanță. E o decizie politică, iar eu respect deciziile. Am avut o discuție și referitoare la presiunea străzii. Nu ne-a deranjat până acum, acum deranjează.

Carmen Dan si-a dat Demisia! Urmează pușcăria, alături de Liviu Dragnea?! „Am avut o discuție și referitoare la...” 1

Mă aștept să ia act de demisia mea. Demisia e un gest unilateral. Nu sunt emoționată decât în măsura în care am investit în acest minister și sper să rămână în topul încrederii Ministerul de Interne. Plec cu fruntea sus din MAI. Nu am să cer nimic, de vreme ce mi-am depus mandatul. Deci nu va fi nevoie să fie un vot”.

Ministrul demisionar de la Interne i-a urat succes înlocuitorului său: “Nu știu dacă s-a decis într-un mod cert, însă i-aș ura succes colegului meu, senatorul Moga. Nu am ce să îmi reproșez. Partidul, conducerea partidului este cea care analizează. Pe mine m-a interesat dacă această analiză are la bază criterii de performanță. Mi-a spus că nu”.

Nicolae Moga este senator de Constanța. El a fost în trecut și vicepreședinte al Senatului.

Dan Cristian Turturică: „Carmen Dan a demisionat cu 12 minute înainte de a fi demisă.

Să vedem dacă acum, odată cu plecarea unuia dintre cei mai toxici miniștri de Interne din ultimii 30 de ani, se va debloca ancheta asupra represiunii protestelor din 10 august. Sau vom descoperi că nu de acolo venea blocajul?”