(Last Updated On: July 16, 2019)

Într-o postare făcută pe Facebook, Bogdan Movileanu a descris diferența trăită pe drumurile din România și cele din Ungaria.

El a fost uimit de faptul că în țara vecină șoferii conduc liniștit și legal, în timp ce la noi a avut „o zi bună”, având în vedere că un singur „imbecil” a încercat să îl omoare pe drum.

Bogdan Movileanu a scris pe Facebook: „Captain’s log, stardate yesterday.

Bogdan, cu motocicleta: „Ploua torential. Initial voiam sa o iau spre Cluj ca sa ajung la Oradea... M-am enervat cu imbecilii care ma depaseau si reveneau pe banda 1 fix in fata mea. Jerba aia de apa din spatele masinii nu e amuzanta deloc! ...Multumita ingerului meu pazitor ...” 1 Bogdan, cu motocicleta: „Ploua torential. Initial voiam sa o iau spre Cluj ca sa ajung la Oradea... M-am enervat cu imbecilii care ma depaseau si reveneau pe banda 1 fix in fata mea. Jerba aia de apa din spatele masinii nu e amuzanta deloc! ...Multumita ingerului meu pazitor ...” 2

M-am trezit de dimineata pe la vreo 6. M-am uitat pe geam si m-am bucurat de vremea ‘excelenta’ de afara. Ploua torential. Initial voiam sa o iau spre Cluj ca sa ajung la Oradea, dar am vazut ca pe acolo viata este uda, asa ca am luat-o spre Deva.

Am plecat pe la 9:30 din Sibiu si pana la Sebes a plouat nu cu galeata ci cu furtunul de pompieri. Asa ca pe autostrada cu 80 la ora, viziera aburind de placere si semideschisa. M-am enervat cu imbecilii care ma depaseau si reveneau pe banda 1 fix in fata mea. Jerba aia de apa din spatele masinii nu e amuzanta deloc!

A venit si Sebes! Am inceput sa vad gauri albastre in norii gri si incet-incet a aparut si asfaltul uscat. 130km/h! Warp speed, engage!

Multumita ingerului meu pazitor am avut unde sa maninc. Un local unde portia de ciorba de burta e defapt un cazan de ciorba. Ceafa de porc e cat capacul de la wc. Doamne, ce festin!

Mi-am dat jos echipamentul de ploaie, am deschis toate gurile de ventilatie de pe costum si mi-am facut de cap pe serpentinele dintre Deva si Oradea. Mi-am descarcat sufletul. Vacuta mea portocalie nu mai putea de fericire.

Am ajuns in Oradea. Doar un singur imbecil a incercat sa ma omoare pe drum. Pretty good. Alimentez la Petrom, si opresc si la Mol sa intreb de vigneta. Motocicletele nu au nevoie de vigneta in Ungaria daca nu circula pe autostrada. Cum n-o luam pe nicio autostrada, i-am urat o zi buna vanzatorului si am mers spre Vama. Trecerea Vamii Bors, a durat mai mult sa-mi scot si sa-mi pun manusile decat trecerea in sine. S-au uitat la buletin si mi-au zis “valea si drum bun”. Am zis “da, duamna” si am plecat.

Am mai condus prin Ungaria si inca odata am ramas uimit cat de legal conduc oamenii. Limita de viteza in afara localitatii e de 90, iar in localitate e 50. M-am simtit huligan. 😂

La 6:20 (ora local Ro) am trecut granita judetelor Ungaria si Slovacia. Aici am luat acum cativa ani o amenda de viteza. Am trecut zambind printre parapeti.

Autostrada! 130! 20 de minute mai tarziu ajung in Kosice. Frumos orasul, un fel de Cluj – Sibiu.

Eram rupt de oboseala dupa 9 ore, sau 8 ore sau cate ore oi fi facut. Am baut o pizza, am mancat o bere si noapte buna.

Azi, Kosice – Lublin. 5 ore jumate, boerie.”