(Last Updated On: July 11, 2019)

Una dintre cele mai frecvente greșeli gramaticale din limba română este folosirea adverbului „decât” în locul lui „doar”.

Adverbul „decât” se foloseşte doar în construcţii negative, iar pentru construcţiile afirmative enunţurile se formează cu ajutorul lui „doar”.

Andrei Veliman a scris pe Facebook: „In fata blocului am un Mega Image.Evident :)) Stau la un rand, frumos si corespunzator.In fata mea este un baiat cu pantaloni d-astia explodati si resapati pe modelul MC Hammer.

Andrei Veliman, la Mega Image: „Casierița îl intreabă: Pungă? Băiatul răspunde: Nu, DECÂT țigări. Replica casieriței-genială (parerea mea)”: 1
Andrei Veliman, la Mega Image: „Casierița îl intreabă: Pungă? Băiatul răspunde: Nu, DECÂT țigări. Replica casieriței-genială (parerea mea)”: 2

Deci, pe vechi dar modern si trendy totodata.Ajunge baiatul la casa, casierita il intreaba: Punga? Baiatul raspunde: Nu, DECAT un Pall Mall slim. Replica casieritei-geniala ( parerea mea) : DECAT sau DOAR? Baiatul, usor descumpanit zice: DECAT. Si m-am simtit dator sa intervin, erau intr-o dilema. Si am spus: DECAT DOAR 1 pachet…BOSS!!!!!

Baiatul mi-a zambit, casierita a inceput sa rada in acelasi timp cu lumea din spatele meu. Azi a fost o zi minunata in cartierul meu.”