(Last Updated On: July 10, 2019)

Jurnalistul Adrian Georgescu Jr. povestește experiența avută la metrou, pe o scară rulantă lungă. O doamnă nu a vrut să se dea la o parte nicicum.

Adrian Georgescu Jr.: „Eram cu nepotul meu pe o scară rulantă lungă, din stația de metrou Piața Universității din București. Ne grăbeam și am început să urcăm pe partea stângă a scării. Toți ceilalți stăteau pe dreapta, cu excepția unei dudui de vreo 30 de ani.

Adrian Georgescu Jr.: „Eram cu nepotul meu pe o scară rulantă lungă, din stația de metrou ...Ne grăbeam și am început să urcăm pe partea stângă a scării. Toți ceilalți stăteau pe dreapta, cu excepția unei dudui de vreo 30 de ani....Femeia a zis: “Ce mă-împingi? Așteaptă!” și nu s-a dat la o parte. Am pornit să-i explicăm, arătându-i și...” 1

Nepotul meu era primul, așa că a zis: “Pardon” și a dat să se strecoare pe lângă ea.
Femeia a zis: “Ce mă-împingi? Așteaptă!” și nu s-a dat la o parte. Am pornit să-i explicăm, arătându-i și afișele galbene de lângă balustradă, că pe scara rulantă dacă stai, o faci pe dreapta, iar dacă te grăbești folosești partea din stânga.

La care ea a zis: “Nu, nu-i adevărat, dacă te grăbești, folosești scara fixă, nu pe cea rulantă.”
Și, deși se mai strânseseră două persoane în spatele nostru, nu s-a dat la o parte până sus 🙂
Mi se pare un model preluat de la analiștii TV: adevărul pe care-l predici să fie funcție de partea în care te așezi”.

Metrorex: Reguli de calatorie cu metrou.
Se recomanda atentie la deplasarea cu ascensoarele sau scarile rulante pentru evitarea producerii de accidente. Stationarea calatorilor pe scara rulanta se va face numai pe partea dreapta a acesteia, in sensul de mers.