(Last Updated On: July 12, 2019)

Laura Codruța Kovesi rămâne singură în cursa pentru postul de procuror șef european.

Potrivit RFI, contracandidatul lui Kovesi, procurorul francez Jean-François Bohnert va fi numit la șefia Parchetului financiar francez, post pentru care a fost audiat joi 11 iulie.

Kovesi cu noroc. Rămâne singură în cursa pentru funcția de procuror șef european. Sebastian Lazaroiu :"Viorica nici nu are cu ce s-o mai susțină. Rămânând singura candidată in cursă, după retragerea francezului, cu susținerea Parlamentului European, postul e ca și asigurat.  Acum, fie vorba între noi, Kovesi mi-ar fi fost mai puțin simpatică dacă ar fi reușit cu susținerea unei..." 1

Emmanuel Macron l-a favorizat pentru șefia Parchetului Național Financiar, lăsând teoretic calea liberă pentru Laura Codruța Kövesi.

Bohnert si Kövesi erau cei doi candidați pentru șefia Parchetului European, cei doi având fiecare susținerea unei instituții europene (Parlament European si Consiliu).

În ciuda acestei informații, premierul Viorica Dăncilă a anunțat că nu va susține candidatura Laurei Codruta Kovesi.

„De fiecare dată am spus că atunci când cineva accede într-o funcţie trebuie să nu aibă semne de întrebare referitor la activitatea sa. Ştiţi că a fost revocată în perioada unui ministru care făcea parte din guvernul pe care îl conduc şi nu îmi schimb părerea”, a spus Dăncilă, citată de digi24.ro.

Întrebată despre poziţia diferită pe care o are în raport cu preşedintele Klaus Iohannis, care a anunţat că o susţine pe Laura Codruţa Kovesi, Dăncilă a declarat: „Fiecare avem dreptul la opinie, aşa este în democraţie”.

Sebastian Lăzăroiu a scris pe Facebook: „Viorica nici nu are cu ce s-o mai susțină. Rămânând singura candidată in cursă, după retragerea francezului, cu susținerea Parlamentului European, postul e ca și asigurat.

Acum, fie vorba între noi, Kovesi mi-ar fi fost mai puțin simpatică dacă ar fi reușit cu susținerea unei tâ***te.”