(Last Updated On: July 31, 2019)

În ziua în care a fost răpită, Alexandra trebuia să se întâlnească cu prietenul ei, Marian. Acesta povesteşte că o aştepta să meargă la un suc şi în parc.

A sunat-o pentru că întârzia, dar nu i s-a răspuns, apoi o prietenă l-a întrebat despre fată. Atunci şi-a dat seama că ceva nu e în regulă.

Trebuia să ne vedem la ora 10.00 la Caracal. Aşa stabilisem. Şi ea avea treabă atunci în oraş. Aveam o oră de întâlnire. De la 10.00 la 11.00. La 11.00 eu trebuia să ajung să îmi iau costumul popular de la teatru şi la 12.00 aveam meditaţii. În ziua respectivă, eu nu am ajuns la 10.00, am întârziat un pic. Când am ajuns ea nu era. Am sunat-o de câteva ori. Telefonul ei suna, dar nu răspundea nimeni”, a declarat tânărul pentru Stirile Pro Tv.

Prietenul Alexandrei, urmau să se întâlnească în Caracal: „În ziua respectivă, eu nu am ajuns la 10.00, am întârziat un pic. Când am ajuns ea nu era. Am sunat-o de câteva ori. Telefonul ei ...” 1

„Mi-am dat seama că ceva nu este în regulă când o prietenă de-a ei m-a apelat pe Facebook şi m-a întrebat de ea. Am încercat să o mai sun şi telefonul nu mai suna. Era închis. Seara a venit tatăl ei la mine să mă întrebe de ea, pentru că nu mai ştia nimic”, a mai spus Marian.

„Noi aveam o relaţie de prietenie, dar nu ne vizitam acasă. Alexandra era o fată foarte cuminte, liniştită. Nu am cuvinte. Mi se pare un coşmar”, a mai spus băiatul.

Codin Maticiuc: „Am citit transcrierele discuțiilor dintre Alexandra și 112. Greu. Și când le-au prezentat la știri a fost greu. Unii au ales sa publice fișierele audio cu vocea ei. Am rezistat 4 secunde. Pana la “sunt domnișoara și am 15 ani.”

Ei cum trăiesc cu vocea ei în cap? Procurorul. PolițiștiI de la poartă. Operatoarea. Șeful poliției.

De teamă că răspunsul la întrebarea mea este “bine, merci” îmi doresc să răspundă pentru moartea ei și alții în afară de monstrul nebun. Și nu doar cu funcțiile. Sa și intre puțin. Oricât de puțin. Îi așteaptă acolo niște oameni care o sa se joace cu ei de-a 112 prin celulă din sfert în sfert de oră. Flotări alternate cu mersul piticului și la final capace și flegme pentru încurajare”.